Canon EOS R5

Canon EOS R5 kommer til at levere klassens førende opløsning med den nyeste firmware.

© Canon

Canon opdaterering - kamera med rekordhøj opløsning får ny firmware

Med ny firmware sprænger Canon grænserne og leverer klassens højeste opløsning.

Canon har netop frigivet ny firmware til to af deres store full-frame-modeller. Det gælder systemkameraerne Canon EOS R3 og Canon EOS R5

Den mest spektakulære opdatering finder man i opdateringen af Canon EOS R5, for her har Canon tilføjet en særlig funktion, som tager ni billeder og sætter dem sammen til ét billede med en opløsning på hele 400 mio. pixels. Det er den højeste opløsning med et full-frame-kamera overhovedet.

Teknikken, der også kaldes Pixels Shift eller High Res Shot, er ikke ny. Den findes også hos fx Sony og Panasonic, men her har grænsen gået ved 240 mio. pixels. Kun Fujifilms største mellemformatkameraer i GFX-serien har kunnet levere 400 mio. pixels, så der er tale om lidt af en kraftpræstation.

Kameraet fletter selv billederne sammen, så man er fri for at skulle omkring en computer. Til gengæld leveres billederne udelukkende i Jpeg-format.

>Læs også: Sådan får du flere detaljer i dine fotos

Canon EOS R3

I flagskibet EOS R3 kan man nu også gemme sin netværksopsætning på et hukommelseskort og genbruge i andre kameraer.

© Canon

Canon EOS R3 kan prioritere bestemte personer

I opdateringen til Canon EOS R3 er der tilføjet personregistrering til kameraets autofokus med prioritering af en bestemt person, man selv vælger ud fra et referencebillede. Man kan gemme og registrere op til ti personer. Funktionen er fx ideel ved et bryllup, hvor man vil prioritere bruden.

Canon EOS R3 har desuden arvet funktionen Panning Assist fra Canon EOS R7. Funktionen hjælper til knivskarpe skud ved panorering og optagelse af hurtige motiver.

Både Canon EOS R3 og EOS R5 får ved samme lejlighed opdateret kameramenuerne, så de fremstår mere moderne og nemmere at bruge.

Opdateringerne er gratis og kan hentes på canon.dk/support/.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...