Billede af det nye kompakt systemkamera Fujifilm X-E4

Fujifilm X-E4 er især interessant for dem, der skal bruge et let kamera, der kan ligge i lommen. 

© Fujifilm

Fujifilm løfter sløret for det mindste kamera med X-fatning

Størrelse og design er noget af det, der er blevet prioriteret højt i det nye, kompakte systemkamera fra Fujifilm, X-E4.

27. januar 2021 af Sarah Marie Winter

Hvis du leder efter et kamera, der er på størrelse med din telefon, så du kan have det med dig overalt, så er Fujifilms nye kompakte systemkamera muligvis svaret.

Det netop annoncerede Fujifilm X-E4 måler nemlig 12,1 x 7,3 cm, hvilket er mindre end noget andet kamera med X-fatning – og mindre end selv den mindste iPhone 12. 

Billede af det nye Fujifilm X-E4

Det nye kamera vejer kun 364 gram og kan nemt ligge i lommen. 

© Fujifilm

Derudover har kameraet fået et fladt design, så det let kan ligge i en jakkelomme. Dermed er der ingen undskyldninger for ikke at have det på sig.

Af andre vigtige nyheder tæller den nyeste X-Trans-billedsensor på 26 mio. pixels samt den nyeste X-Processor 4, som er den samme som i det dyrere Fujifilm X-T4.

Derudover kan X-E4 gå ned på ISO 160, hvor forgængeren kun kunne gå ned på ISO 200. Det medvirker altsammen til en bedre billedkvalitet.

Billede af det nye Fujifilm X-E4

Når den fleksible skærm er foldet ind, er bagsiden af Fujifilm X-E4 helt flad. 

© Fujifilm

X-E4 er også blevet udstyret med en fleksibel skærm, der kan drejes 180 grader. Og så er der hele 18 filmsimulationer at vælge mellem, hvis du er én af dem, der skyder i jpeg.

Fujifilm X-E4 kommer til at koste 849 dollars, hvilket svarer til cirka 5200 kroner.

Nye objektiver til X-E4

Samtidig med Fujifilm X-E4 kommer to nye objektiver med X-fatning – FUJINON XF27mm F2.8 R WR og FUJINON XF70-300mm F4.0-5.6.

Billede af det nye FUJINON XF27mm

Det opdaterede vidvinkelobjektiv har fået flere brugbare funktioner. 

© Fujifilm

Vidvinkelobjektivet, der er en opdatering af det mest kompakte objektiv i X-serien, er vejrbestandigt og er blevet forsynet med en ring, hvor du kan styre blænden samt en knap, der kan låse blændeværdien.

Objektivet kommer til at koste cirka 3700 kroner.

Billede af det nye FUJINON XF70-300mm

Det nye zoomobjektiv giver en brændvidde svarende til helt op til 457 mm.

© Fujifilm

Zoomobjektivet er rettet mod bl.a. naturfotografer, eftersom brændvidden svarer til 107-457 mm på full-frame. Det er udstyret med en lineær autofokusmotor, der giver en hurtig og præcis fokusering, og indbygget billedstabilisering.

Objektivet kommer til at koste cirka 6650 kroner. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...