Fujifilm X-T30

I Norden må vi nøjes med farverne sort og sølv. Andre steder fås Fujifilm X-T30 også i grafitgrå.

© Fujifilm

Fujifilm X-T30 er årets kup

Det nye Fujifilm X-T30 er spækket med lækkerier og minder meget om det helt suveræne Fujifilm X-T3. Prisen på det nye kamera er bare så meget lavere, så spørgsmålet er, om Fujifilm har lavet en fejl.

14. februar 2019 af Klaus Nygaard

Fujifilm har netop lanceret Fujifilm X-T30, og da vi fik nyheden på redaktionen, troede vi næsten, at japanerne havde klokket i det, da de skulle prissætte kameraet.

Sagen er, at det suveræne Fujifilm X-T3 koster omkring 11.500 kroner. Det er 4000 kroner mere end det nye Fujifilm X-T30, og det på trods af, at de to kameraer minder en hel del om hinanden. 

Og så lover den japanske gigant oven i købet, at kameraet har lige så forrygende billedkvalitet som Fujifilm X-T3.

Fujifilm X-T30 vinder over X-T3

Du får da også den samme sensor på 26,0 mio. pixels og samme lynhurtige processor. Faktisk er autofokussen endnu hurtigere og bedre i det nye Fujifilm X-T30 og finder fx lynhurtigt øjne på personer og låser fokus, selv om de bevæger sig.

Fujifilm X-T30

Navigationsknappen på tidligere modeller er på Fujifilm X-T30 skiftet ud med det meget bedre joystick.

© Fujifilm

Alle de lækre filmsimuleringer følger også med. Det gælder ikke mindst vores sort-hvide favorit Acros og 15 andre, og det er ikke normalt i Fujifilms billigere modeller.

Fujifilm X-T30 er også god til video

Videodelen er også fuld af avancerede muligheder med 4K, der er skaleret ned fra 6K, skarpe fokusmetoder, der fastholder dine motiver og meget andet.

Fujifilm X-T30

Fujifuilm X-T30 tager otte billeder i sekundet med mekanisk lukker, 20 med elektronisk lukker og helt op til 30 med reduceret opløsning.

© Fujifilm

Når vi kigger nærmere på Fujifilm X-T30 kan vi dog godt finde nogle argumenter for, at prisen er så lav, men det er ikke mange.

Hold Fujifilm X-T30 i tørvejr

Den største mangel er vejrforsejlingen fra Fujifilm X-T3. Den får man ikke i det nye kamera, så pas på i regnvejr. Skærmen kan heller ikke vinkles i så mange retninger som hos storebror, og så er opløsning på skærm og i søger også lavere.

Det ændrer dog ikke på, at det nye systemkamera er årets hidtil bedste nye bud på et kompakt, let og virkelig kompetent kamera med APS-C-sensor til en rigtig skarp pris på 7499 kroner. Fujifilm X-T30 er på hylderne i slutningen af marts.

Redaktionen anbefaler: Lækker kamerataske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og rummelig skuldertaske en god investering.

I vores nye kamerataske er der et separat rum til din tablet, så du let kan have den med på tur og overføre billeder fra kameraet med WiFi.

Du kan få tasken med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Tasken alene har en værdi på 399 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...