Fujifilm X-T2

Fujifilms seneste systemkamera har en opløsning, der skal konkurrerere med full-frame.

© Digital FOTO

Nyt systemkamera fra Fujifilm udfordrer full-frame

Fujifilm har netop lanceret systemkameraet X-H2 ved Fujifilm X Summit i New York, hvor Digital FOTO er med på første række. Kameraet har en opløsning på 39,8 mio. pixels og skal således konkurrere med full-frame.

Ved et stort arrangement i New York har Fujifilm netop lanceret systemkameraet X-H2. Kameraet har ligesom de øvrige modeller i X-serien en APS-C-sensor, men denne gang har Fujifilm løftet opløsningen til nye højder. 

X-H2 har nemlig en opløsning på hele 39,8 mio. pixels. Det er verdens højeste opløsning for en APS-C-sensor. Den vil dermed kunne konkurrere med mange af markedets avancerede full-frame-kameraer.

I modsætning til søsterkameraet X-H2S, som har en såkaldt stacked sensor og har fokus på høj hastighed, benytter X-H2 en almindelige X-Trans-sensor. 

Kameraet sigter dermed mere mod portræt, aktion og landskab end action. Alligevel kan kameraet dog skyde 15,0 billeder i sekundet - og endda skyde med en lukkertid på bare 1/180.000 sekund.

X-H2 har samme nye og avancerede autofokus med stærkt forbedret følefokus og motivgenkendelse som X-H2S. Desuden kan X-H2 optage 8K-video med 30 billeder i sekundet.

Fujifilm X-H2 koster 18.499 kroner.

Digital FOTO er med til X Summit og Fujikina i New York. Vi er i fuld gang med at afprøve det spændende kamera. Du kan følge med på digitalfoto.dk, hvor du snarest kan læse om vores første oplevelser med X-H2 og se nogle af vores testoptagelser fra New York.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...