Olympus PEN E-PL9
Olympus PEN E-PL9

Kameraet fås i sort, hvid og denne brune farve.

© Olympus

Olympus PEN E-PL9 får din kreative side frem

Det nye systemkamera Olympus PEN E-PL9 gør det nemt at dele fotos , og nu er det blevet hurtigere at få det helt rigtige udtryk frem i billederne.

7. februar 2018 af Kristoffer Engbo

Med det lille nye systemkamera Olympus PEN E-PL9 bliver det ifølge Olympus nemmere at lave kreative billeder for de mindre erfarne fotografer.

Menusystemet er blevet mere overskueligt, så når du fx vælger scene-tilstand på programhjulet, kan du på den berøringsfølsomme skærm vælge motivtype og skyde løs.

Vælger du AUTO, kan kameraet identificere mange typer motiver, og du kan tilmed tilpasse fx farver og lysstyrke ved hjælp af skydeknapper på skærmen.

Det nye Olympus PEN E-PL9 har fået en kombineret Bluetooth- og wi-fi-forbindelse, der gør det nemmere at overføre billeder til smartphones. Direkte fra telefonen kan du hente billeder fra kameraet, selv når E-PL9 ligger slukket i fototasken, så du hurtigt kan dele dine pletskud med andre.

Olympus PEN E-PL9 har bedre video

Olympus PEN E-PL9

Skærmen kan vippes, så den peger frem, så det er nemt tage selfies.

© Olympus

Autofokus er også opgraderet og har nu 121 punkter fordelt over det meste af billedfladen, hvor forgængeren E-PL8 havde 81.

Som på forgængeren er opløsningen 15,9 mio. pixels, men det nye E-PL9 kan nu optage video i 4K-opløsning med 30 billeder i sekundet, så du får masser af detaljer i de levende billeder.

Modsat de tidligere modeller, hvor der fulgte en lille løs flash med i æsken, har E-PL9 nu fået indbygget flash.

Olympus PEN E-PL9 kommer på gaden i midten af marts. 

Huset koster 4499 kroner, og kameraet kan købes i et kit med det lille pandekageobjektiv M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ for 5999 kroner.

> Lige nu kan du få Photoshopskolen med 2 numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Læs mere her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...