Olympus OM-D E-M10 Mark III

Det nye kameraer fås i denne sølvfarvede udgave og i helt sort.

© Olympus

Stærkere autofokus i nyt Olympus OM-D E-M10 III

Olympus har lanceret det nye spejlløse OM-D E-M10 Mark III, der har fået flere fokuspunkter og også opruster på videofronten.

31. august 2017 af Kristoffer Engbo

Olympus’ OM-D-kameraer er kendetegnet ved at have udskiftelig optik og indbygget elektronisk søger. Og nu har Olympus lanceret en ny udgave, OM-D E-M10 Mark III, af den mindste model i serien.

Olympus OM-D E-M10 Mark III har fået en ny billedprocessor, kaldet TruePic Vlll, der giver højere ydelse. Nu kan man optage i 4K, og kameraet kan skyde en anelse hurtigere serier.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Kameraet kan købes i kit med objektivet på 14-42 mm, hvilket svarer til 28-84 mm.

© Olympus

Du kan tage 4,8 billeder i sekundet med kontinuerlig fokus og 8,6 billeder i sekundet, hvis fokus er låst på det første billede. Den kontrastbaserede autofokus er også blevet opgraderet, så der er 121 fokuspunkter fordelt over en stor del af billedfladen mod 81 på forgængeren.

Olympus OM-D E-M10 Mark III introducerer også et helt nyt punkt på programhjulet. Med AP, som står for Advanced Photo Mode, får du adgang til nogle af Olympus’ avancerede indstillinger

Under AP kan man fx bruge Live Composite, hvor du kan sætte flere optagelser sammen til en, eller Keystone Compensation, der retter styrtende linjer.

Video uden rystelser

Olympus OM-D E-M10 Mark III

OM-D E-M10 Mark III har indbygget wi-fi og flash samt elektronisk søger.

© Olympus

Auto-funktionen er blevet forbedret, så du kan få bedre optagelser af bevægelser i svagt lys, og der er kommet et nyt filter kaldet Bleach Bypass, der simulerer en effekt fra mørkekammeret.

Kameraet har indbygget femakset billedstabilisering, der også fungerer under 4K-videooptagelser, og som gør det muligt at tage skarpe fotos på lukkertider, der er fire trin længere end normalt.

Olympus OM-D E-M10 Mark III kommer på gaden midt i september, og den vejledende pris for huset er 5499 kroner. 

Kameraet sælges også i et kit med pandekageobjektivet 14-42mm F3.5-5.6 EZ for 6699 kroner. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...