undervandskameraer til strandturen

Hårdføre kameraer til strandturen

De fleste af os frygter sand og vand, når kameraet er med på tur. Men med et lille, kompakt undervandskamera åbner der sig en helt ny verden.

Et spejlreflekskamera kræver et dyrt undervandshus, før du kan tage det med på dykkerturen.

Derfor kan et decideret undervandskamera være et glimrende supplement til fototasken, når der står strand, bølger og vandrutchebane på ønskelisten.

Du får også nogle helt nye og spændende motiver med hjem.

> Læs også: 5 Tips til lækre undervandsfotos

Vidvinkel er godt

Når du skal investrere i et undervandskamera skal du være opmærksom på, at lyset brydes anderledes under vand, end det gør på land - svarende til en brændviddeforlængelse på ca 1,4x. Det vil sige, at 28 mm for eksempel svarer til 40 mm under vandet.

Tele er ikke interessant under vand, for selv det klareste vand har urenheder som sand og partikler, som bliver ekstra synlige, når der er lang afstand til dit motiv.

Altså er en god vidvinkel vigtig under vandet. Det samme er en god lysstyrke i objektivet, da lyset er svagere under vandet.

Det hjælper dig også til hurtigere lukkertider, for under vandet bevæger alt sig - inklusiv dig selv.

Kan holde til meget

De kompakte undervandskameraer kan typisk gå ned til 15-30 meters dybde. De fleste kan tåle at blive tabt på gulvet fra to meters højde, ligesom nogle af dem endda kan arbejde ned til ti graders frost.

Vi har testet 7 forskellige undervandskameraer fra Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus og Ricoh - alle i prisniveauet 1000-2700 kroner.

Som abonnent kan du læse hele testen ved at hente artiklen nederst på siden her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...