I vand, sne og sand med Olympus

Hvis der skal investeres i et solidt kamera, som kan klare skituren eller badeferien, er Olympus nyeste topmodel Stylus Tough TG-2 iHS et spændende bud, når det gælder hårdføre kameraer.

9. januar 2013

Stylus Tough TG-2 iHS fra Olympus er et robust undervandskamera, der tager arven op efter forgængeren TG-1. Kameraet kan klare en tur i havet på 15 meters dybde og tåle et fald fra op til 2,1 meter. Derudover modstår det kulde ned til ti minusgrader og er stødsikkert på op til 100 kilo.

Sensoren i kameraet skyder fotos med en ekstra lysfølsom blænde F2.0, så man kan klare sig under selv meget ringe lysforhold. Der er 4x optisk zoom, som dækker brændviddeområdet 25-100 mm, og kameraet giver mulighed for at optage en sløret baggrund ved hjælp af den manuelle blændeprioritet.

Videooptagelser klares i Full HD med 30 billeder per sekund, og ved hjælp af funktionen Multi Recording kan man foretage videooptagelser og fotografere på samme tid. Ønsker man at lave optagelser af fx sport, kan man aktivere funktionen Super Sports Mode til at booste zoomens rækkevidde til 200 mm, så man kan optage ned til en cm fra motivet. Man får en række kreative muligheder med indbyggede filtre, som fx Punk, Pop Art, Pin Hole, Soft Focus og Fish Eye. Det er også muligt at opnå en hvidbalance med de mest naturlige farver under vandet ved hjælp af funktionen Advanced Underwater White Balance.

Olympus har også laceret to mindre modeller, der også er hårdføre. Det er TG-830, som koster 2599 kroner og TG-630, der kan fås for 1699 kroner. Flagskibet Olympus Stylus Tough TG-2 koster 3399 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...