Dilish Parekh fra Indien ejer 4500 kameraer

Verdens største kamerasamling

Dilish Parekh fra Indien ejer 4500 kameraer. Det har givet ham en plads i Guinness Rekordbog, som han ikke forventer, nogensinde bliver taget fra ham.

18. august 2016

Hvis du tror, du har meget udstyr, så tro om igen.

Den indiske fotojpurnalist Dilish Parekh har en plads i Guinness Rekordbog med en samling på 4500 kameraer, som han har samlet siden 70'erne.

Verdens største kamerasamling

Samlemanien tog for alvor fat, da han overtog sin fars samling på 600 kameraer, og siden da har han opkøbt flere og flere antikke kameraer fx på loppemarkeder - typisk til priser under 100 kroner.

Han har alt fra box-kameraer til japanske spionkameraer fra 2. verdenskrig. Det ældste kamera er fra 1890.

Leica 250 Reporter fra 1934

Det mest imponerende i samlingen indtil videre er et Leica 250 Reporter fra 1934 (herover), som har en værdi på mere end 500.000 kroner. Netop dette kamera er svært at finde, da der kun blev produceret 1000 stk.

Overbevisende rekordholder

Parekh er bestemt ikke bange for at miste sin verdensrekord, for ingen andre kommer i nærheden af at have en samling som hans.

"Det er ingen sag at slå min verdensrekord, men jeg ejer 4500 kameraer lige nu. Selv hvis du køber ét kamera hver dag, vil det tage dig 12 år. Og til den tid er jeg langt foran," forklarer han i kortfilmen "The Light Collector, som du kan se herunder.

Det er en kort og fængende historie om en mand med en passion.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...