Cookie- og privatlivspolitik

Lær teknikken bag autofokuspunkter

Kameraets autofokus er din tro væbner, når du skal sikre, at dine billeder står knivskarpt. Auto-indstillingen er dog ikke altid det optimale valg, men tager du selv magten, får du bedre mulighed for at lægge fokus helt præcist.

  • Dato: 30.12.2015

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Kameraet er som standard sat til automatisk fokusvalg, hvor alle fokuspunkter bruges. Det kan være fint i nogle situationer, men som fotograf mister man styringen med, hvad det er, som skal være knivskarpt i motivet. Heldigvis er det let at skifte til en anden brug af autofokuspunkterne, så man kan lægge fokus det helt rigtige sted i billedfladen – fx hvis man kun vil bruge et enkelt punkt til portrætter. Kameraets autofokuspunkter kan overordnet opdeles i to typer. Vigtigst er fokuspunkterne af krydstypen, som både kan stille skarpt på lodrette og vandrette linjer. Det gælder fx fokuspunktet i midten. Disse punkter er derfor mest nøjagtige, mens de øvrige er mere simple og derfor mindre præcise.

I denne artikel lærer du, hvordan du briuger de forskellige fokuspunkter bedst muligt og hvorfor det er vigtigt at bruge fokuspunkternes indstillinger i bestemte optagesituationer.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev