Skærmskud viser nye skydeknap i Lightroom
Lightroom-skydeknap-skærmskud-nyhed© Digital FOTO

3 nyheder i Lightroom der imponerer

Så er der ny version til det populære billedredigeringsprogram, Lightroom, fyldt med funktioner, som bl.a. lover hurtigere og mere præcise justeringer.

1. Smart skydeknap gør presets præcise 

Når du bruger presets, altså forindstillede justeringer i Lightroom, vil du ofte opleve, at effekten, de giver, ser alt for svag ud på nogle fotos, men for kraftig på andre. 

Med den nye opdatering 11.4 til Lightroom Classic får du nu mulighed for nemt at undgå dette problem.

I programmet kan du nu nemlig selv justere intensiteten i dine Presets ved hjælp af en skydeknap. 

2. Intelligente masker kopieres nemt

En anden god nyhed er, at de intelligente AI-masker som Select Sky og Select Subject nemt kan kopieres fra ét billede til flere.

Har man fx brugt en maske til at isolere en ørn, fordi man ønsker at lysne den, kan man i den nye version af programmet uden videre kopiere både maske og indstillinger til lignende motiver. 

Det er særligt smart, hvis man har flere versioner af det samme motiv, som man hurtigt vil redigere.

Skærmskud af kopiering af masker i billedbehandlingsprogrammet Lightroom

Du kan bl.a. kopiere dine indstillinger i maskepanelet ved at klikke på Synchronize, eller du kan kopiere fra et billede til et andet ved taste Cmd/Ctrl + C  på et billede og sætte ind på Cmd/Ctrl + V. 

© Digital FOTO

3. Vend din præcise justering hurtigere

Den tredje nye funktion er muligheden for at vende en maske om fra maskepanelet ved at højreklikke på den og vælge Invert Mask.

Det gør det nemt at lave flotte præicse justeringer til sit motiv, fordi man hurtigere kan komme til at påvirke lige netop den del af billedet, man ønsker.

Når du fremover bruger Select Subject eller en af de andre masker, kan du nu også højreklikke på masken og vælge Duplicate and Invert Mask, som laver en kopi af din maske og vender den om.

Det er rigtigt smart, fordi du sparer flere klik, når du fx redigerer portrætter, hvor du gerne vil lysne modellen som du har valgt med Select Subject, men dæmpe alt det, der er udenom.

Se videoen med alle de nye funktioner

I vores video i Fordelszonen kan du se vores gennemgang af alle de nye tilføjelser til Lightroom Classic. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...