Lightroom på tablet


© Shutterstock

5 tips der gør dig hurtigere i Lightroom

Det kan hurtigt blive tidskrævende, når du redigerer mange billeder i Lightroom. Her får du fem tips, der sparer dig tid og samtidig giver et flot resultat.

16. oktober 2020 af Christian Trant

1. Hurtig adskillelse af fotos og videoer

Når du importerer dine fotos til Lightroom, kan det være frustrerende, at videoer og fotos ligger blandet i én mappe. Her er det hurtigt at fravælge videoer, så du kun importerer dine fotos med denne enkle genvej.

Tryk alt + cmd på Mac og ctrl + alt i Windows. Nu får du valgmuligheden Uncheck Videos, som du klikker på med musen.

Sådan bliver det kun fotos, som du importerer fra mappen.

2. Importer hele mappen

Hvis du vil importere en mappe med fotos fra din computer, er det lettere at trække mappen ind i Library i stedet for at finde den i stisystemet ved hjælp af Import.

Du finder blot det sted, hvor mappen ligger, og derefter trækker du den med musen ind i Lightroom.

> Se videoserien: Bliv ekspert i Lightroom

Lightroom ja työpöytä

Tryk ude på skrivebordet, hvis du ikke kan se ikonet, der minimerer vinduet, du arbejder i.

© Shutterstock

3. Hurtigere previews

Når du importerer dine fotos, og du gerne vil bladre imellem dem, kan det være svært for computeren at genindlæse filerne, uden at du skal vente på at få dit preview.

Det kan du komme udenom, hvis du trykker File Handling øverst til højre i import-delen. Her skal du vælge 1:1, hvis du gerne vil se dine billeder uden, at din computer først skal genindlæse detaljerne.

Hvis du vælger denne indstilling fylder de enkelte filer dog noget mere, da alle billederne ligger klar til at blive vist i bedste opløsning med det samme.

File handling Lightroom

Du finder File Handling øverst til højre, når du importerer dine fotos. 

© Digikuva

4. Hurtig genvej til perfekt hvidbalance

Den hurtigste måde at fixe dit fotos hvidbalance på er ved at taste W på tastaturet og derefter klikke på et hvidt område i motivet.

Hvis der ikke er noget hvidt område i dit motiv, skal du trykke cmd + shift + U på Mac eller ctrl + shift + U i Windows. Når du trykker denne genvej på tastaturet, får du Lightrooms bud på, hvordan hvidbalancen bør være.

> Læs også: Få det store overblik over Lightroom

Valkotasapaino Lightroom

Du trykker W, når du er i Develop-modulet. Bagefter vælger du et punkt, hvor der er hvidt. 

© Shutterstock

5. Hurtig Auto-mask i Lightroom

Når du maler et område i dit foto med Local Adjustment Brush, kan du holde cmd nede på tastaturet på Mac – eller alt nede på Windows – for hurtigt at skifte til auto-masking.

Auto-masking hjælper dig med at vælge, hvilke områder der skal markeres, når det skal gå stærkt. Funktionen er også intelligent, og det gør, at du ikke behøver at være lige så præcis i din markering.

> Se videoen: Sådan importerer du billeder til Lightroom

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...