Ansigtet strammes på realistisk vis op med Bold Glamour.
Bold Glamour

Bold Glamour gør det realistisk et ansigt smukkere.

© Shutterstock.

Det skal du vide om AI-programmet Bold Glamour

Bold Glamour kan gøre enhver mere perfekt at se på med diskret billedmanipulation

31. august 2023 af Rasmus Elm Rasmussen

Hvis du er typen, der er selvkristisk omkring dit udseende, hjælper det ikke, hvis dem omkring dig ser bedre end de egentlig gør i virkeligheden - uden at du ved, at det er fup. Dette scenarie kan være tilfældet efter Bold Glamour er kommet til. 

Men hvad er Bold Glamour egentlig, og hvordan kan du gennemskue om personer bruger det? Vi går tættere på fænomenet her.

Bold Glamour er et skønhedsfilter

Bold Glamour dukkede op på TikTik i starten af 2023. Det er et skønhedsfiler, men ikke som andre skønhedsfiltre vi har set før. Normalt er det ret nemt at se, at personer har anvendt et filter til at manipulere sit ansigt, men med Bold Glamour er modifikationerne så realistiske, at det ikke er til at gennemskue, at det er anvendt. 

Der er heller ikke de samme småfejl, som typisk er kendetegnende for filtre, som eksempelvis at det forsvinder, når du bevæger hovedet eller tager en hånd op foran ansigtet.

Læs også: BeReal - kender du det nye uredigerede social medie?

Brugerne på det sociale medie TikTok kan anvende Bold Glamour-filteret.
TikTok

Bold Glamour er et filter udviklet til det populære sociale medie TikTok.

© Shutterstock.

Kontroversiel forskønnelse

Blod Glamour blev hurtigt en stor succes men blev også en varm kartoffel i debatten om unge menneskers selvværd på sociale medier, for når alle omkring dig begynder at se bedre ud end de gør i virkeligheden, kan selvværdet hurtigt ryge i bund. 

Og hvad nu hvis du samtidig selv begynder at synes, at du ser bedre ud med et filter på, hvad sker der så med forholdet til sig eget naturlige udseende? Det er omdrejningspunkterne for debatten, der hersker omkring Bold Glamour. 

Se de nyeste tilbud på Digital FOTO

Hvordan kan du se, at der er brugt Bold Glamour?

Selvom Bold Glamour er særdeles overbevisende, er der måder man kan gennemskue om filtreret er brugt. På nogle ansigter ser det mindre realistisk ud end på andre, og når forholdene omkring ansigtet ændrer sig - lyset falder anderledes, tungen rækkes ud, læberne klemmes sammen m.m. - kan der opstå lidt knitren i grafikken, som afslører, at filtreret er anvendt. 

På TikTok fremgår det desuden med et ikon om en person anvender filter på sit ansigt. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...