Ung kvinde tager selfie til det sociale medie Bereal
© Shutterstock

Hvad er BeReal?

BeReal er et socialt medie, der ønsker at vise en uredigeret virkelighed. Det står dermed i skarp kontrast til det polerede og ofte photoshoppede indhold, man ser på medier som Instagram og TikTok.

7. marts 2023 af Redaktionen

Hvad er BeReal?

BeReal er et af de nyeste sociale medier, og dets mission er at gøre op med den perfekte selfie. Det er med andre ord et medie, der ønsker at vise verden som den er - uden filtre. 

BeReal ønsker med andre ord at gøre op med den polerede verden, vi ofte mødes af på andre sociale medier. 

> Læs også: Hvad er Instagram Reels?

Hvordan virker BeReal?

Man kan fristes til at spørge, hvad det er, der får BeReal til at stå ud fra alle de andre social medie-apps, men det er netop det, at den viser brugernes virkelighed frem for noget, der er iscenesat eller ligefrem photoshoppet. 

Appen fungerer nemlig så snedigt, at den én gang om dagen sender et varsel ud til alle brugere, om at det nu er på tide at lave et opslag, og så har brugeren blot to minutter til at aktivere sit kamera og tage et billede fra det sted, de befinder sig. 

Når man begynder at lave et opslag aktiveres både kameraet bag på mobilen samt selfiekameraet, så der ingen steder at gemme sig, når først man har accepteret at lave et opslag. 

Det kan naturligvis føre til nogle mindre heldige, og måske endda pinlige situationer, men ligesom andre lignende apps som fx Snapchat, så forsvinder billederne efter noget tid. 

I BeReals tilfælde går der 24 timer, før billederne forsvinder.

Hvis man vælger ikke at lave et opslag, eller hvis man ikke når det, så kan man ikke se de andre brugeres opslag eller BeReals, som de også kaldes, fra den dag.

De ens spilleregler, der gælder for alle, sørger for, at ingen blot ser på fra sidelinjen og ikke deler deres egne billeder.

Læs også: Hvad er TikTok?

BeReal viser verden som den er - hvor man er.

Når alarmen ringer, så gælder det om at være klar. Man har nemlig kun to minutter til at lave det perfekte, uperfekte billede af verden fra ens synspunkt på BeReal. 

© Shutterstock

Hvor gammel skal man være for at have BeReal?

Den nye social medie-app er udviklet i Frankrig, og er hurtigt blevet meget populær med 85,4 mio. downloads i alt i januar 2023 og børn helt ned til 13 år kan tilmelde sig tjenesten.

Appen er målrettet børn, unge og influencere fra generation Z.

>læs også Hvad er en influencer?

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...