Vores tips til inspirerende Instagram-kontoer.

Instagram er et genialt sted at søge inspiration til nye fotoprojekter. Se, hvem der inspirerer os.

© Shutterstock

10 fotografer du skal følge på Instagram

Instagram er fyldt med fantastiske billeder, som er taget af dygtige fotografer fra hele verden. Vi viser dig 10 af dem, som vi er vildest med på redaktionen.

8. september 2020 af Christian Trant

Det er ikke altid, vi her på redaktionen er lige motiverede til at gå ud og fotografere. 

Heldigvis findes Instagram, og den sociale platform er en guldgrube, når vi savner inspiration. 

Se her, hvilke 10 fotografers Instagramprofiler vi ofte besøger for at give vores motivation og inspiration et boost. 

1. @paulnicklen

Paul Nicklen tager de mest fantastiske billeder af naturen. I sine billeder viser han den rå, barske og meget fotogene natur, som han fotograferer på sine ture rundt omkring i verden. 

Som fotograf er Paul Nicklen især god til at skyde fotos af dyr, som vi andre kun drømmer om at komme tæt på. 

> Læs også: 7 tips til bedre Instagram-billeder

2. @brahmino

Simone Bramantes motiver varierer meget, men fælles for alle billederne er, at han fanger lys og farver på smukkeste vis.

Uanset om motivet er arkitektur, landskaber eller portrætter er der tænkt utroligt meget over, hvordan motivet tager sig bedst ud i forhold til komposition og lyssætning.

> Læs også: Hvad er Instagram Reels?

3. @macenzo

Dirk Bakker er en ener, når det kommer til at fotografere arkitektur, mønstre og design. Bakker overvejer nøje sin komposition, og hvordan han skal skære sine billeder, og det giver et utroligt flot udtryk i hans billeder. 

Hvis du selv drømmer om at blive bedre til at skyde originale fotos af arkitektur, kan du lære meget af Bakkers måde at skyde billeder på.

4. @astrodub

Angeliki Jackson har dygtiggjort sig i street- og portrætfotos. Hendes stil er meget urban, og hun formår at skyde portrætter, som er autentiske og fortæller en historie.

Hvis du drømmer om at blive bedre til portrætfotografering og gerne vil tage billeder, som har nerve, kan du passende søge inspiration i Angeliki Jacksons fotos.

5. @amivitale

Ami Vitales hjerte banker for at redde naturen. Gennem sin Instagram-profil forsøger hun at inspirere sine følgere til at passe bedre på dyrelivet og de naturområder, som er hårdest ramt.

Vitales viser det sårbare dyreliv frem, men hun tager også fotos af de personer, som har viet deres liv til at ændre vilkårene for dyrene. Billederne er flotte og dramatiske og et studie i, hvordan dyrefotos kan tages.

6. @hannes_becker

Hannes Becker tager flotte fotos af naturen, som sætter gang i rejselysten hos den, der ser. Instagram-profilen er fyldt med barske landskaber i gråvejr, hvor de mørke farver er dominerende.

Billederne viser, at du kan tage smukke landskabsfotos året rundt, og hvordan du kan bruge gråvejr til at skabe en dramatisk stemning i dine landskabsbilleder.

7. @helloemilie

Emilie Ristevski tager fantastiske fotos med et minimalistisk udtryk. Hun er god til at dyrke de lyserøde og orange toner i solnedgangen samtidigt med, at hendes motiver er storslåede.

Uanset om du er til fotos af dyreliv, arkitektur, landskaber eller skyformationer, så har Ristevski fotograferet det, og hendes Instagram-profil er derfor et godt sted at kigge hen, når du skal søge inspiration. Hun er også god at følge, hvis man søger inspiration til at lave Instagram Reels

8. @eevamakinen

Eeva Mäkinen har base i Kuusamo i Finland, og hendes billeder viser den mangfoldige natur, som er i området. Flere af Mäkinens fotos viser tåge eller dis, og hun er god til at bruge netop dette element aktivt i sine billeder.

På Instagram-profilen kan du også få inspiration til, hvordan du kan fotografere nordlyset, makro-motiver og dyrefotos.

9. @adamsenatori

Adam Senatori er fascineret af fotografier taget i fugleperspektiv. Billederne er taget med både drone og digitalkamera, og der er gjort meget ud af kompositionen og valg af motiv.

Går du selv med en lille drøm om at blive dronefotograf, er Adam Senatoris profil et besøg værd, da du her får et indblik i, hvordan landskaberne tager sig anderledes ud, når de er skudt fra flere hundrede meters højde. 

10. @dguttenfelder

David Guttenfelder skyder alle sine billeder med sin smartphone. Billederne viser, at der er sket et teknologisk kvantespring med kameraet i vores telefoner, og derfor er Guttenfelders profil et godt sted at søge inspiration, hvis du selv tager mange billeder med din smartphone.

Guttenfelder er god til at tilføje ord til sine billeder. Du får små historier til de fleste billeder, hvilket giver et mere fuldendt billede, når du læser om hans arbejde.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...