7 tips til bedre Instagram-billeder

Hvordan får jeg flere følgere på Instagram? Du kan i hvert fald starte med at have flotte billeder i dit feed. 

7 tips til bedre Instagram-billeder

Mangler dine billeder på sociale medier lige det sidste touch for at komme helt i mål? Her får du syv lette tips til at bruge din kameramobil til bedre fotos på Instagram.

1) Gå efter detaljerne 

Undgå altid at gå efter de store vidder og de billeder, der viser mest muligt. 

En ferie, en by eller en begivenhed kan i lige så høj grad formidles gennem enkle detaljer, der skiller sig ud.

2) Tag et skridt tilbage 

Hvis du er i et rum og vil forevige en person eller en ting, så prøv at gå ud af rummet og få enten døråbningen eller vindueskarmen med, og brug dem som ramme omkring dit motiv. 

Det kan give et ganske magisk kig ind i en anden verden.

3) Vælg den rigtige app 

Vælg den redigeringsapp, der passer til dit temperament. VSCO Cam er eksempelvis en favorit hos mange, da filtrene er knap så voldsomme. Det samme gælder Afterlight. 

Men er du mere til at sidde og redigere detaljer og passe til, skal du måske i stedet vælge Lightroom eller Camera+. SKRWT klarer i øvrigt linsekorrektion.

> Læs mere om de bedste fotoapps til din telefon her

4) Følg mørket 

Normalt kigger man efter det helt rigtige lys, men det kan være mindst lige så givtigt at kigge efter mørket. Kig efter, hvor dit motiv ikke er oplyst, og udnyt det. 

Husk, at du kan skifte fokus fra forgrund til baggrund eller omvendt ved at trykke på skærmen ¬– i hvert fald på de fleste smartphones.

Hvordan får man flere følgere på instagram

Flotte billeder i en let genkendelig stil er med til at give dig flere følgere på Instagram. 

5) Hold stilen 

Undgå at skifte alt for meget mellem filtre og stilarter. Det er mest effektfuldt, hvis dine Instagram-billeder er i nogenlunde samme stil og ikke skifter fra et hvidt drømmende look til et kontrastfyldt råt udseende. 

Bliv ikke fristet af alt for mange filtre, men forsøg at være konsekvent og holde dig i samme tone.

6) Brug statistikkerne 

Vil du gerne bruge Instagram lidt mere målrettet, er Iconosquare et godt værktøj. Her kan du registrere dig og undersøge, hvornår du skal poste dine billede for flest likes, se, hvilke af dine fotos, der hitter, og meget mere.

7) Frem med nettet 

Gå ind i Indstillinger og Fotos & Kamera. Her kan du slå funktionen ”Net” til. Det betyder, du får et net frem, når du bruger kameraet, som kan hjælpe dig med at komponere dit billede – fx ud fra tredjedelsreglen.

> Læs flere tips og tricks til Instagram her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...