A Color Story logo.

A Color Story har en række funktoner, der bl.a. gør det nemmere at lave flotte opslag til sociale medier.

© A Color Story

3 gode grunde til at hente ultrapopulær fotoapp til Apple og Android

Over 16 millioner mennesker har hentet redigeringsappen A Color Story, og nu er appen også blevet udnævnt til den bedste nye app af selveste Apple.

Det er desværre alt for ofte, at de billeder vi tager med vores smartphones virker kedelige, farveløse og en smule triste. 

Heldigvis er der en app til netop det problem – og det har mere end 16 millioner mennesker allerede fået øjnene op for. 

Her får du tre gode grunde til at hente appen A Color Story.

1. Du får flere hundrede filtre designet af fotografer 

Med A Color Story installeret på telefonen, kan du hurtigt redigere dine fotos, så de får lige præcis det udtryk, du gerne vil have.

Appen har nemlig adskillige gratis filtre – men også filtre du kan tilkøbe – som er lette at tilføje til dine billeder, så de får flottere farver og mere spræl.

Der er bl.a. filtre, der egner sig godt til billeder fra sommerferien, specielle filtre til indendørsbilleder og filtre lavet specifikt til landskabsbilleder. 

> Læs også: Her er de bedste apps til smartphone-fotografen

Filtre i appen A Color Story

Der er flere gratis filtre, men du kan også tilkøbe ekstra for 35 kroner, hvis du får smag for den lette måde at redigere på.

© A Color Story/ Digital FOTO

2. Du kan snyde dig til flotte effekter på få sekunder

A Color Story har flere færdiglavede effekter, som du hurtigt kan tilføje dine billeder.

Effekterne minder om dem, du kan lave i Photoshop, men forskellen er bare, at her tager det kun få sekunder at redigere dit billede. 

Du kan fx indsætte lysstråler fra solen, give dine billeder et retro udseende eller indsætte flere forskellige prisme-effekter i dine portrætter.  

Derudover kan du også lave en flot, realistisk baggrundssløring, hvor du opnår samme effekt, som du kan få med objektiver med en stor blænde.

> Læs også: 3 gode grunde til at bruge Lightroom på mobilen

Effekter i appen A Color Story

A Color Story har også en række effekter, der giver dine billeder et retro udseende lidt a la det, du måske kender fra polaroidfotos.

© A Color Story/ Digital FOTO

3. Du får samme kontrol som med Lightroom

Curves-funktionen i A Color Story er et værktøj, der giver dig mulighed for at justere lysstyrken i et hvilket som helst område af dit foto. 

Det er altså de samme funktioner, som du fx får med Lightrooms funktioner: Shadows, Darks, Lights og Highlights – og ved hjælp af kurven kan du justere farverne i dit billede ultra præcist. 

Det gør det fx muligt at trække flere farver frem i skyggerne, hvis du trækker i kurven en anelse opad, der hvor du fx styrer skyggernes udtryk.

> Læs også: 3 gode grunde til at bruge fotoappen Canva

Du kan hente A Color Story til Android her og til Apple her

Curves-funktionen i A Color Story.

Du kan også styre kontrasten og skarpheden i dine fotos meget præcist med A Color Story.

© A Color Story/ Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...