Lightroom app på mobilen
© Shutterstock

3 gode grunde til at bruge Lightroom på mobilen

Billedbehandlingsprogrammet Lightroom fås også som en app til din smartphone, og den bør du hente uanset, om du fotograferer meget eller lidt med mobilen. Her får du tre gode grunde til, at du skal hente Lightroom-appen til din smartphone.

Lightroom er et af de bedste billedbehandlingsprogrammer, du kan bruge, når du vil løfte dine fotos til et højere niveau, men vidste du, at du også kan få Lightroom til din smartphone?

I App Store og Google Play kan du hente mobilversionen af Lightroom, og det bør du gøre uanset, om du fotograferer meget eller kun en gang i mellem. 

Her får du tre gode grunde til, at du bør bruge Lightroom-appen på din smartphone.

1. Du har altid de bedste værktøjer lige ved hånden

Med Lightroom-appen til din smartphone får du mange af de værktøjer, du også har i computerudgaven.

Det gælder bl.a. Exposure, Contrast, Highlights, Shadows, Whites og Blacks – som alle er værktøjer, der gør nemt at opnå de lysforhold i billedet, du ønsker.

Hvis det skal gå hurtigt, kan du også bruge Lightrooms Auto-funktion i appen, der ved hjælp af kunstig intelligens redigerer dit billede. 

Denne funktion er overraskende skarp, og Lightroom rammer næsten altid rigtigt.

Bruger du appen til din smartphone, har du også mulighed for at anvende skydeknapperne Texture, Clarity, Dehaze og Vignette. På den måde kan du nemt styre detaljer og skarphed meget præcist i dit foto.

Derudover kan du også anvende flere Presets, som er en række færdige skabeloner, der gør redigeringen nem, da de blot skal påføres til dit billede med få klik. 

Der er bl.a. Presets, der passer til fotos med mange detaljer eller stærke farver. 

> Læs også: Tag din billedbehandling til nye højder med et komplet kursus i Lightroom

Skærmskud af Lightroom app

Du kan også fjerne kromatisk abberation og rette objektivfejl nederst i menuen i Optics.

© Adobe Lightroom

2. Nem synkronisering med dine andre enheder

Noget af det bedste ved Lightrooms app til smartphones, er, at appen synkroniserer billederne til dine andre enheder, der også bruger Lightroom.

Det gør det let at tage billeder, redigere dem og dele dem på farten. Derudover er du sikret backup af dine billeder. Det gælder både originalbilledet og det redigerede, da du arbejder non-destruktivt i Lightroom.

Det, at du arbejder non-destruktivt, betyder, at ingen filer skrives over, og dermed kan du altid finde det originale foto frem på alle dine enheder.

Det koster 39 kroner pr. måned, hvis du vil kunne synkronisere billeder til dine andre enheder. Derudover får du også 100 GB lagerplads i skyen med i købet.

Skærmskud af Lightroom app

Hvis du ikke vil betale for appen, kan du sagtens stadig bruge Lightrooms redigeringsværktøjer.

© Adobe Lightroom

3. Lightroom-kameraet giver bedre kontrol

Når du henter Lightroom-appen til sin smartphone, får du også Lightrooms egen kamera-app med.

Den indbyggede kamera-app i Lightroom giver nogle flere muligheder end den app, du normalt bruger, når du tager billeder med din smartphone.

I Lightrooms kamera-app kan du fx tage bedre billede med eksponeringskompensation, og du kan også vælge den rette hvidbalance.

Det gør det lettere at få at en bedre eksponering i fx overskyet vejr, eller når du tager fotos indenfor. 

> Læs også: Hvad er forskellene på Lightroom og Lightroom Classic

Skærmskud af Lightroom app

Når der er et enormt spænd mellem de lyseste og mørkeste områder i dit motiv, kan du med fordel vælge HDR-funktionen i Lightroom-kameraet.

© Adobe Lightroom

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...