photo app

5 gratis apps du skal bruge til at redigere dine billeder på mobilen.

© Shutterstock

5 gratis apps du skal bruge til at redigere dine billeder på mobilen

Vi har kigget igennem junglen af apps til billederedigering og fundet fem gode, gratis bud. Her er både skarpe værktøjer og festlige filtre.

I takt med at kameraerne i vores smartphones bliver bedre, og det bliver lettere at overføre billeder fra spejlrefleks til mobilen, bliver det også mere og mere aktuelt at redigere fotos på telefonen.

Her kan du med fordel anvende andre redigeringsapps end den, din telefon er født med, for der findes et stort udvalg af – for det meste gratis – rigtig gode apps, der alle kan noget forskelligt.

> Læs også: Photopills - den ultimative app til fotografen

Her har vi listet fem bud på gode og gratis billedredigeringsapps.

1. Lightroom Mobile

Adobes version af Lightroom til mobilen er perfekt til al grundlæggende redigering som fx at justere kontrast, farver og højlys.

Desuden understøtter app'en raw-filer, hvilket gør, at du ikke behøver at gå på kompromis med billedkvaliteten, selvom du redigerer på mobilen eller tablet.

> Læs også: 6 apps fotografen skal have på sin smartphone

2. Snapseed

Appen, som Google står bag, er meget intuitiv og nem at benytte. Desuden er det en fordel, at man kan udvælge enkelte dele af billedet, man vil redigere.

Snapseed har desuden funktionen precision masking, som giver dig mulighed for at redigere dybdeskarpheden i dit foto.

Fotografer bruger ofte denne funktion til at gøre baggrunden uskarp og bringe forgrunden endnu mere i fokus, men nu kan du også gøre det i efterbehandlingen af dine fotos, hvor du kan tilpasse dybdeskarpheden.

> Læs også: 9 tips til at blive en endnu bedre fotograf

3. VSCO

I denne app er filtrene nuancerede uden at ødelægge billederne, og du kan manuelt justere den sidste finish. Værktøjerne er lette at bruge, og redigeringen foregår i realtid.

Det er også et plus, at VSCO bruger dine billeder direkte fra biblioteket uden import.

VSCO app

VSCO lader dig interagere med andre brugere af app'en. Det er en nem vej til inspiration, samtidigt med, at du får et publikum. 

© Shutterstock

4. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express tager mange af Photoshops bedste fotoredigeringsværktøjer og presser dem ind i en mobilapp. 

På trods af, at man skulle tro, det er svært manøvrere Photoshops funktioner på en lille touchskærm, så fungerer det hele upåklageligt. Det er dog kun et lille udvalg af de velkendte funktioner, du får med denne gratis app.

> Læs også: 3 uundværlige apps til fototuren

5. Prisma Photo Editor

De fleste apps, som forvandler dine billeder til tegninger eller malerier, er ærlig talt ikke særligt gode, men Prisma er undtagelsen.

Prisma forvandler dine billeder til tegneseriestil, og resultatet er både sjovt og flot.

Det er ganske simpelt, og brugervenligheden er i top, så du hurtigt får resultatet uden, du behøver at være særlig teknisk anlagt.

> Læs også: Her er dit bedste apps til Iphones kamera

Prisma app

App'en Prisma forvandler bl.a. dine portrætter til flot tegneseriestil. 

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...