photo apps

5 gratis apps du skal bruge til at redigere dine billeder på mobilen.

© Lubo Minar // Unsplash

5 gratis apps du skal bruge til at redigere dine billeder på mobilen

Vi har kigget igennem junglen af apps til billedredigeringsapps og fundet fem gode, gratis bud. Her er både skarpe værktøjer og festlige filtre.

I takt med at kameraerne i telefonerne bliver bedre, og det bliver lettere at overføre billeder fra spejlrefleks til telefon, bliver det også mere og mere aktuelt at redigere fotos på telefonen.

Her kan man med fordel anvende andre redigeringsapps end den, din telefon er født med, for der findes et stort udvalg af – for det meste gratis – rigtig gode apps, der alle kan noget forskelligt.

Her har vi listet fem bud på gode og gratis billedredigeringsapps.

1. Lightroom Mobile

Adobes version af Lightroom til mobilen er perfekt til al grundlæggende redigering som fx at justere kontrast, farver og højlys. Desuden understøtter iOS-versionen raw-filer, hvilket også er på vej til Android.

2.  Snapseed

Appen, som Google står bag, er meget intuitiv at benytte og får ofte ros for at være brugervenlig. En fordel er, at man kan udvælge enkelte dele af billedet, man vil redigere. Snapseed har også gode filtre og effekter.

Lige nu kan du få tre objektiver til din mobil til en helt særlig pris med Digital FOTO. - Se dem her.

3. Darkroom

Darkroom og VSCO har længe kæmpet om pladsen som mange fotografers favorit, men på det seneste har Darkroom i høj grad lagt fra land. Filtrene er nuancerede uden at ødelægge billederne, og du kan manuelt justere den sidste finish. Værktøjerne er lette at bruge, og redigeringen foregår i realtid. Det er også et plus, at Darkroom bruger dine billeder direkte fra biblioteket uden import.

4. AfterFocus

Her er vi ude i en app med et enkelt formål – det gør den til gengæld også godt. AfterFocus giver dig nemlig den dybdeskarphed, et spejlrefleks ellers kun præsterer. Man bruger fingeren til at markere for- og baggrund, og det virker super simpelt og godt.

> Vil du have bevægelse i dine billeder? Det klarer appen Pixaloop nemt. Hent den her (kun for abonnenter)

5. Prisma

Ikke siden instant-bølgen rullede præ Instagram, har kunstfærdige effekter på fotos fået så meget opmærksomhed. Prisma er en intelligent app, der omsætter dit billede til en verdenskendt malestil. Resultatet er både sjovt og flot, så opmærksomheden er fortjent.

Redaktionen anbefaler: Objektiver til mobiltelefonen

Du får meget mere ud af dit mobilkamera, hvis du sætter eksterne objektiver på. Så kan du bla. få fiskeøjeeffekt, ekstra vidvinkel og mulighed for at gå helt på tæt blomster og dyr med makro.

Altså udvider du pludselig det kamera, du altid har ved hånden, til at kunne håndtere næsten alle typer af motiver. Og så bliver det bare lidt sjovere at fotografere med mobilen.

Lige nu kan du få et 3-i-1-objektivkit til din mobiltelefon med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...