De bedste gratis programmer til billedbehandling

Det behøver ikke koste en formue at redigere dine billeder. Her får du vores favoritprogrammer, når du vil have gratis billedbehandling.

10. januar 2018

Det behøver ikke koste en formue at få avanceret billedbehandling. Faktisk kan du få mange gode funktioner med gratis billedbehandling. 

Her har vi samlet vores bud på programmer til gratis billedbehandling, du kan bruge, når dine fotos skal justeres.

Nogle af programmerne er mere avancerede end andre, men fælles for alle er, at du får gratis billedbehandling direkte fra din computer.

Vi har fundet de gratis billedbehandlingsprogrammer, som vi bedst kan lide. Herunder kan du læse mere om programmerne og hvordan du bruger dem til billedredigering.

Billeder i Windows - gratis billedbehandling i Windows 10

gratis billedbehandling i Windows 10
Billeder i Windows 10

Det indbyggede Windows 10 program Billeder kan klare den mest gængse billedredigering af dine billeder helt gratis. Her får du ovenikøbet gratis billedbehandling på dansk.

Windows 10 har et indbygget billedbehandlingsprogram "Billeder", som du finder ved at klikke på Start-knappen i Windows 10 og vælge Billeder. 

Du skal blot markere dit billede, og klikke på, Rediger og opret og vælge rediger for at beskære, vælge filtre osv.

I billedbehandlingsprogrammet kan du klare alt det basale fotoredigering som at beskære, rette en skæv horisont samt justere lys og farver. Der er også forskellige retroeffekter og filtre, du kan påføre billederne i billedbehandlingen.

En stor fordel ved Billeder i Windows 10 er, at du her får gratis billedbehandling på dansk. Og så er det meget let at gå til. 

Læs mere om mulighederne for billedbehandling i programmet her.

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements, så du hurtigt bliver en haj til billedbehandling. Du kan få bogen sammen med to numre af Digital FOTO for kun 98 kr. inkl. porto og ekspedition her

Google Fotos - hvis du redigerede fotos i Picasa

Google Photos erstatter Picasa gratis billedredigering på mac og pc
Google Photos

Google Fotos er Googles erstatning for det populære fotoredigeringsprogram Picasa. Her får du gode, simple funktioner til gratis billedbehandling, ligesom du kan gemme dine billeder gratis i skyen. 

© Google Photos

Google har valgt at lægge kræfterne i onlinetjenesten Google Fotos frem for det ellers så populære billedredigeringsprogram Picasa, som de sløjfede for et par år siden. 

Med Google Fotos får du online billedbehandling. Google har taget det bedste fra Picasa og lavet det om til en online-platform, så du kan redigere dine billeder, mens du er på farten. 

Google Fotos kræver altså ikke, at du downloader et billedbehandlingsprogram og lægger det på din computer, som du skulle med billedredigeringsprogrammet Picasa.

I Google Fotos kan du lægge alle dine billeder op i billedredigeringsprogrammet gratis, og der er også en simpel billedbehandlingsdel, hvor du redigerer direkte på internettet via din webbrowser. 

Google Fotos er også et glimrende gratis billedbehandlingsprogram på dansk. Du kan bruge Google Fotos til billedbehandling på Mac og pc.

Besøg Google Fotos her.

> Vil du tage billedbehandlingen til et nyt niveau? I vores eksklusive abonnementsunivers Fordelszonen finder du et grundkursus til Lightroom. 

Se dit Picasa-webalbum i Google Fotos

Har du tidligere redigeret billeder i Picasa og oprettet et Picasa webalbum gennem programmet, kan du også tilgå disse med Google Fotos. 

Når du med din Google-konto logger ind på Google Fotos, vil du med det samme få adgang til dine gamle Picasa webalbums. Du finder dem i menuen til højre under albums.

Her kan du læse mere om mulighederne i Google Fotos.

Google Photos Picasa webalbums billedredigering

Du finder dine gamle Picasa webalbums i menuen til venstre, når du er logger ind i Google Photos.

Google Fotos importerer dine mobilfotos

Med Google Fotos appen kan du sørge for, at alle dine mobilfotos bliver overført automatisk fra din mobiltelefon til dit gratis billedbehandlingsprogram - eller billeddrev om man vil - på nettet. 

Så kan du let tilgå dine mobilfotos med dit vanlige billedbehandlingsprogram ganske gratis.

Faktisk tilbyder Google Fotos uendelig plads til backup af dine mobilbilleder. Læs mere her.  

Google billeder søgning billedbehandling

I bladet Digital FOTO har vi tidligere bragt denne artikel om det gratis billedredigeringsprogram Google Photos.

Paint.net - avanceret gratis billedbehandling

Paint.net avanceret gratis billedredigering til Mac og pc
Paint.net

Det gratis billedbehandlingsprogram Paint.nets brugerflade minder om Adobe Photoshop Elements og Photoshop med mange forskellige værktøjer og muligheden for at arbejde med lag. 

Brugerfladen i dette gratis billedredigeringsprogram minder om den i Adobes programmer Elements og Photoshop, og du får mange af de samme værktøjer og mulighed for at arbejde med lag.

Paint.net er ikke helt så nemt og brugervenligt at gå til som Windows’ eget billedbehandlingsprogram og Google Fotos, men mulighederne for billedbehandling er langt mere avancerede, og det er et billedredigeringsprogram, du kan vokse med. 

Du kan hente programmet her.

> Foretrækker du at redigere dine billeder i Photoshop, Lightroom eller Elements, kan du få masser af kurser og guider i vores bog "100 tip og kurser", som du får med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Oveni hatten får du også flere hundrede videokurser til programmerne i Fordelszonen.  Læs mere her. 


Gimp - Gratis Photoshop-alternativ til billedbehandling

Gimp er det gratis billedredigeringsprogram, som kommer tættest på Adobe Photoshop, hvad angår funktionaliteter. 

I Gimp kan du - som i Photoshop - arbejde med avanceret fotoredigering som lag, markeringer og farvekanaler. 

Billedredigeringsprogrammet Gimp fungerer godt både på pc og Mac, men også på fx Linux-platforme, hvor flere andre billedbehandlingsprogrammer ikke virker. Og så er det oversat til mange sprog - herunder dansk. 

Du skal dog være opmærksom på, at brugerfladen i Gimp er markant anderledes end brugerfladen i Adobe Photoshop, så det kræver tilvænning, hvis du er vant til at lave billedbehandling i Photoshop. 

Du finder programmet Gimp her. 

billedredigeringsprogrammet Gimp alternativ til Photoshop Google Photos
Gimp

Billedbehandlingsprogrammet Gimp har mange af Adobe Photoshops funktioner men ikke samme brugervenlighed.

© Gimp

Redaktionen anbefaler Adobes programmer

Selvom der er penge at spare, og de gratis programmer til billedbehandling giver rigtig mange muligheder, er det Adobes programmer, vi foretrækker på Digital FOTO. 

Det er derfor også Photoshop, Elements og Lightroom vi har fokus på, når vi laver kurser i billedbehandling til magasinet og vores abonnementsunivers Fordelszonen.

Lige nu kan du få fingre i vores nye bog "100 tips og kurser" til Photoshop, Lightroom og Elements. 

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder i billedbehandling eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder. 

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter. 

Som abonnent har du desuden adgang til Fordelszonen, hvor du finder over 400 videokurser blandt andet til billedbehandling. 

Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...