Windows Billeder billedredigering

Direkte i Windows 10 kan du redigere fotos med programmet Billeder.

© Shutterstcok

Sådan får du bedre fotos med gratis billedbehandling i Windows 10

Windows 10 har indbygget billedredigering i programmet Billeder, der hurtig klarer de vigtigste justeringer. Her kan du se, hvordan du bruger programmet.

2. maj 2018 af Kristoffer Engbo

Ofte er det nogle få justeringer, der skal til, før et billede bliver betydeligt bedre end det, der kom direkte ud af kameraet eller telefonen. Og her er det ikke nødvendigt med et stort billedbehandlingsprogram. 

Microsoft har nemlig sørget for, at du kan klare det vigtigste billedbehandling i Windows 10.

Windows 10 indeholder billedbehandlingsprogrammet Billeder. Det skanner automatisk mappen Billeder for nye fotos, og du kan tilføje andre mapper ved at klikke på de tre prikker oppe i højre hjørne, vælge Indstillinger og klikke på Tilføj en mappe.

Microsoft billeder håndterer både jpg og raw-filer fra dit kamera, det er dog ikke den mest avancerede raw-konverter, programmet kan præstere.

Let billedbehandling i Windows 10

  • For at justere et billede Microsoft Billeder i Windows 10 klikker du på billedet for at se det i stort format. 
  • Øverst til højre vælger du Rediger og opret og Rediger for at justere. 
  • Under Forbedringer kan du klikke på Udfør forbedringer af dit billede, hvor programmet giver sit bedste bud på justeringer. 
  • Ofte kan du dog få bedre resultater ved selv at justere. Her skal du klikke på Juster.

Avanceret billedbehandling i Windows 10

Billedbehandling i Windows 10 - Microsoft Billeder
Billedredigering i Windows 10

De vigtigste billedjusteringer klares i Billeder med skydeknapperne i højre side.

© Digital FOTO

Sådan justerer du lys i Microsoft Billeder:

Nu kan du ændre lysforholdene ved at klikke på pilen ud for Lys

Med Eksponering gør du billedet mørkere eller lysere, og hvis de lyseste toner bliver næsten hvide, eller de mørke bliver næsten sorte, kan du hive detaljer frem med skydeknapperne Højlys og Skygger.

Sådan justerer du farver i Microsoft Billeder:

Klik på pilen ud for Farver for at justere farverne. 

Tonfarve bruges, hvis billedet er lidt for grønt eller rødligt, men det er sjældent, at der er brug for at justere her. Under Varme kan du gøre billedet lidt køligere eller varmere. Skal farverne have mere kraft, flytter du den hvide streg i billedet under Farve mod højre.

Sådan klarer du de sidste detaljer i billedbehandlingen:

Øverst i højre side kan du beskære og rotere billedet, hvis det er taget lidt skævt. 

Har du brug for at fjerne små pletter, fx urenheder i huden, vælger du værktøjet Ret punkt nederst og klikker du på pletten, så forsvinder den på magisk vis.

Når du er tilfreds, klikker du på Gem nederst. 

Vil du beholde det oprindelige billede, klikker du på Gem en kopi.

> Se alternative programmer til gratis billedbehandling her

Til venstre kan du se det originale billede, som det så ud, inden vi påbegyndte billedbehandling i Windows 10. Til højre ses billedet efter redigering, hvor billedet på få minutter kom til at se sådan ud efter justeringer af lys og farver i Billeder i Windows 10.

Programmet Billeder i Windows 10 er et smart billedbehandlingsprogram til hurtige justeringer af dine billeder, men vil du lave mere avanceret billedbehandling, skal du have fat i programmer som Photoshop og Lightroom. 

Redaktionen anbefaler: 100 tips og kurser til billedbehandling

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det. 

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements.

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder.

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter.

Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...