Superopløsning i Photoshop

Med den nye funktion Forstør kan du forstørre dit billede fire gange og stadig få et flot resultat.

© Digital FOTO

Ny funktion i Photoshop forstørrer dine fotos fire gange

Med den seneste opdatering af Photoshop er der kommet en smart funktion i raw-konverteren Camera Raw, som kan øge dit billedes størrelse fire gange med et fornemt resultat. Se, hvordan funktionen Superopløsning fungerer.

11. marts 2021 af Poul Siersbæk

Adobe har netop opdateret Photoshop med nogle fine nye funktioner, hvor især en af dem springer i øjnene. Med funktionen Superopløsning i Camera Raw 13.2 kan du nemlig forstørre dit billede fire gange og stadig få et imponerende resultat.

Det vil altså sige, at et billede på 24 mio. pixels lige pludselig ryger op på hele 96 mio. pixels.

Herunder kan du se udsnit af det samme billede gengivet i sin normale opløsning og i Superopløsning.

>Læs også: Det bedste program til dine raw-filer

Normalopløsning

Her ses et udsnit i 100 procents gengivelse med billedets oprindelige opløsning.

© Digital FOTO
Superopløsning

Her har vi brugt funktionen Superopløsning på det samme billede og viser udsnittet i 100 procent. Udsnittet viser en tydelig forstørrelse.

© Digital FOTO

Sådan bruger du funktionen Superopløsning

Funktionen er fantastisk nem at bruge. Du åbner et raw-billede i Photoshop. Det åbnes automatisk i Camera Raw. Nu højreklikker du på billedet og vælger Forstør…. I en ny boks  markerer du Superopløsning. 

I et vindue kan du sammenligne før- og efterbilledet. Du kan også flytte rundt på billedudsnittet. Klik så på Forstør. Efter nogle sekunder lægger det forstørrede billede sig i bunden af skærmen. Herfra kan du nemt gemme det på computeren.

De øvrige nyheder i Camera Raw 13.2 handler om håndtering af Apples ProRaw-profil,  nye måder at filtrere og sortere i filmstrimlen og, hvordan panelerne i Rediger-modulet kan omarrangeres. 

Desuden er Photoshop nu endelig klar på alle fronter til Apples hurtige M1-processor. Det betyder stærkt øget hastighed i Photoshop for alle Apples seneste MacBook Air-, Macbook Pro- og Mac Mini-modeller med M1-processor.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Superopløsning

Funktionen superopløsning kræver ikke mange klik, og resultatet er fornemt.

© Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...