Mand redigerer billeder i Photoshop Elements

Photoshop Elements har alle de klassiske værktøjer, som du behøver, når du redigerer billeder. Derfor er Elements et godt sted at starte, når du gerne vil blive bedre til at redigere fotos.

© Shutterstock

3 hemmelige tips til Photoshop Elements

De her tre hemmelige tricks, som du måske ikke kender i forvejen, gør din redigering i Photoshop Elements meget lettere.

9. november 2020 af Christian Trant

1. Aktiver dine yndlingsværktøjer i Preset Manager

Preset Manager er en funktion i Photoshop Elements, som lader dig styre, hvordan dine værktøjer åbner. Her kan du nemt gøre Photoshop Elements personligt, så programmets indstillinger passer til dine behov.

Du kan fx lave dine egne farvekombinationer, når du lægger Gradients-effekten på et foto, og du kan også vælge, hvilken tykkelse Brush-effekten skal have i udgangspunktet.

Du finder Preset Manager ved at trykke Edit i den øverste bjælke. Herefter vælger du Preset Manager. Nu åbner der sig et vindue, hvor du kan personliggøre alle dine yndlingseffekter. 

> Se også: Stort videokursus i Photoshop Elements

Preset Manager vinduet i Photoshop Elements

Du kan fx lave din egen lyseblå Gradient-effekt, som du kan bruge til at skabe en spændende himmel på dine fotos.

© DigitalFOTO

2. Aktiver flytbare arbejdsvinduer

Photoshop Elements viser i udgangspunktet kun ét arbejdsvindue ad gangen. Arbejdsvinduerne ligger ved siden af hinanden i en bjælke, men det kan du ændre, så det er muligt at flytte rundt på vinduerne og fx se to arbejdsvinduer samtidigt.

Det er særligt praktisk, hvis du fx er i gang med kopiere elementer fra to fotos over i et tredje foto.

Start med at klikke med musen på Edit. Herefter skal du vælge Preferences og til sidst General.

Nu kommer der en lille menu op, hvor du skal klikke af, så der er et flueben i “Allow floating documents in Expert Mode”.

Nu kan du trække vinduerne ud af bjælken, så det er muligt at flytte rundt på dem.

Preferences-vinduet i Photoshop Elements

Når du kan flytte rundt med dine vinduer, bliver det nemmere at hive flere forskellige elementer over i ét billede.

3. Brug hjulet på musen til at vælge indstilling

Du kan spare tid, hvis du lærer at bruge hjulet på din mus. I Photoshop Elements kan du nemlig se de effekter, du vælger mellem, direkte på det foto, du redigerer, når du scroller mellem de forskellige muligheder.

Har du fx sat et billede ovenpå et andet ved at lave to lag, kan du hurtigt se, hvilken effekt der passer din redigering bedst.

Klik med musen på Normal en enkelt gang og brug herefter hjulet på musen til scrolle med. Nu får du vist alle de måder, som Elements kan kombinere de to lag på ved blot at scrolle op og ned.

Skærmskud af de forskellige effekter, du kan bruge i Photoshop Elements

Når du ruller med hjulet på muset, så får du et lynhurtigt overblik over, hvilken effekt der passer til dit foto – og på den måde slipper du for at skulle klikke på én effekt ad gangen. Du kan bruge scrolle-funktionen flere steder i programmet, når der åbner sig en pop-up-menu.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...