Computer med Lightroom på.

Sådan nulstiller du dit billede i Lightroom

Er du gået for vidt med redigeringen i Lightroom, kan du nemt vende tilbage til udgangspunktet eller nulstille udvalgte skydeknapper. Her viser vi, hvordan du gør.

14. december 2021 af Kristoffer Engbo

Mulighederne for at forbedre lys, farver, skarphed og meget mere er mange og fremragende i Lightroom. Men er du gået for langt, eller vil du bare forsøge dig med en anden redigering, så kan du nemt nulstille enten enkelte skydeknapper eller hele billedet, så du er tilbage ved udgangspunktet.

Vil du stadig have mulighed for at bruge den eksisterende redigering, kan du først lave et såkaldt snapshot.

>Læs også: 8 gode tips til at undgå problemer med hukommelseskortet

Snapshottet laver du i modulet Develop, hvor du klikker på plus-tegnet ud for panelet Snapshots i venstre side. Skriv et passende navn, og klik på Create. Fremover kan du altid kalde justeringerne frem ved at klikke på dit snapshot i panelet Snapshots, selv om du nulstiller billedet.

Sådan nulstiller du enkelte justeringer

Du kan nemt nulstille en enkelt skydeknap i Lightroom. Du dobbeltklikker blot på selve skydeknappen, så hopper den tilbage til det oprindelige udgangspunkt.

Du kan også nulstille en gruppe justeringer på én gang. Fx de seks skydeknapper under Tone i panelet Basic. Her holder du blot Alt-tasten nede, så skifter Tone navn til Reset Tone, og klikker du nu på teksten, nulstilles skydeknapperne nedenunder.

Panelet Basic i Lightroom

Når du holder Alt-tasten nede, ændrer overskriften for skydeknapperne navn – her fra Tone til Reset Tone. Klikker du på Reset Tone, nulstilles skydeknapperne nedenunder.

Vil du nulstille en beskæring, taster du blot Ctrl + Alt + R på en Windows-computer og cmd + alt + R på en Mac.

>Læs også: Sådan tager du den bedste selfie

Sådan nulstiller du hele billedet

Vil du fuldstændig vende tilbage til Lightrooms standardjusteringer, klikker du bare på Reset nederst i panelet til højre i modulet Develop. Er knappen ikke synlig, kan du i stedet højreklikke på billedet, og vælge Settings og Reset.

Reset-knappen i Lightroom

På knappen Reset nederst til højre kan du nulstille alle justeringer i billedet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...