Selfie af kvinde

Den ultimative selfieguide - sådan får du det bedste selfie.

© Shutterstock

Sådan tager du den bedste selfie

Kender du typen, som altid ser fabelagtig ud på sine selfies på de sociale medier? Fortvivl ikke – med disse tips og tricks kan det blive dig.

De sociale medier er kommet for at blive, og det er begrebet selfie nok også. Derfor kan vi ligeså godt øve os i at få det bedst mulige resultat.

Selfien er selvportrættet, som du tager med din mobil i udstrakt arm, og da de fleste af os render rundt med en smartphone i lommen, så har det aldrig været nemmere.

Vi guider dig til, hvordan du får et bedre resultat med syv simple tips.

1. Skyd din selfie lidt oppefra

Det lille digitale kamera i vores smartphones bliver bedre og bedre, men det hjælper ikke spor, hvis du ikke har styr på, hvordan du skal stå.

Hæv derfor armen en smule over dit ansigt. Når selfien skydes lidt højere oppefra, end lige ud for ansigtet, så bliver vi som regel lidt pænere. Det skyldes, at dobbelthager rettes ud, og man undgår også et selvportræt, hvor andre kan se en lige op i næsen.

Derfor kommer du bedst fra start, hvis du skyder dine selfies lidt oppefra. 

> Læs også: 5 nemme metoder til at lave fotocollager med dine egne billeder

mand tager selfie

Tag hellere din selfie lidt oppefra, så bliver resultatet oftest bedst.

© Shutterstock

2. Brug lyset aktivt i din selfie

Godt lys giver et godt foto, og dagslys er altid bedst til din selfie.

Derfor gør du klogt i at orientere dig om, hvor lyset kommer fra, når du tager din selfie. Start med at aktivere kameraet og kig på skærmen. Drej en omgang rundt om dig selv og se, hvor lyset falder bedst på dit ansigt.

3. Brug mobilkameraet på bagsiden

Kameraet bag på mobilen har højere opløsning end "selfie-kameraet" foran, og du får dermed bedre billeder - selvom det kræver lidt øvelse.

Hvis du bruger frontkameraet er det endnu vigtigere, at lyset er godt, ellers bliver billedet kornet.

4. Brug selvudløser til selfies

Hvis du bruger kameraets indbyggede selvudløser, så kan du skyde billeder, uden din arm bliver en del af motivet.

Find et sted, hvor din mobil kan stå af sig selv. Alternativt kan du lave dit eget stativ til din smartphone ud af en kaffekop.

> Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

5. Udløs på den smarte måde

Hvis du ikke har tid til indstille selvudløseren, så brug knappen på siden af mobilen til at tage billedet. Det gør det noget lettere at håndtere både posering og balancering af din smartphone.

Du kan oftest bruge knapperne på dit headset til at udløse kameraet, eller du kan bruge den knap, du bruger til at skrue op for lyden med, som er på siden af din mobil. 

6. Skyd mange billeder og vælg det bedste

Du kan optage billeder i burst-mode, hvor kameraet tager en række billeder, og du vælger det bedste ud til Facebook, Instagram osv.

Hvis dit kamera kan optage video i HD, kan du vælge det perfekte øjeblik i videoen og bruge det billede.

7. Rediger og brug en foto-app

Filtre er kommet for at blive i mobilfotoets verden. Filtre i varme farver fremhæver varme og hudtoner, kølige farver giver et mere professionelt look, og sort/hvid er dramatisk og retro.

Brug en foto-app til at beskære og retouchere om nødvendigt. Instagram og Facebook har nogle muligheder, men der er mange andre apps, som giver bedre muligheder for redigering.

> Læs også: De bedste foto-apps til mobilen

Redigering af selfie

Brug smartphones tilbyder dig at lægge filtre på dine billeder i selve kamera-appen. Brug et filter til opnå det helt rigtige udtryk.

© Shutterstock

Bonustip: Køb en selfiestang

En god selfiestang gør hele selfiesporten lidt lettere. Vælg gerne én, som har indbygget bluetooth (fremfor en ledning), så den kan tale sammen med mobilen. Du kan også få en selfiestang med fjernbetjening.

En gimbal er en luksus-udgave af en selfiestang, og den sikrer knivskarpe skud og glidende videooptagelser med sin indbyggede motor, der stabiliserer din telefon. Vil du have fingrene i en gimbal? Lige nu kan du få en gimbal sammen med to numre af Digital FOTO for kun 99 kr. + porto og ekspedition. 

> Læs også: 6 ting du skal vide om kameraet i din mobil

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...