Billedredigering på smartphone

Den bedste app til billedredigering

Der findes utrolig mange redigeringsapps til din smartphone. Nogle apps til billedredigering er stærke på filtre, og andre på værktøjer, men langt hen af vejen kan de meget af de samme. Vi har her samlet nogle af vores egne favoritter - både gratis og prisvenlige varianter.

Billedredigeringsapp 1

Til redigerings-entusiasterne: PHOTOSHOP EXPRESS 

Den mobile udgave af Photoshop er et godt valg, når du skal bruge billedbehandlingsværktøjer som at beskære, fjerne pletter og justere hvidbalance, eksponering og farvemætning.

Appen har også filtre og rammer, og du kan redigere i raw og dele direkte fra appen til sociale medier. Gratis. I appen koster flere værktøjer dog 39 kroner.

Billedredigeringsapp 2

Til dem med Lightroom hjemme: LIGHTROOM FOR IPHONE 

Du har adgang til en række værktøjer, også redigering i raw, og forprogrammerede redigeringer, hvor du med ét klik kan forbedre dit billede.

Ligthroom-appen synkroniserer med andre enheder, så du kan redigere og organisere fotos på tværs af mobil, computer og online. Helt gratis.

Billedredigeringsapp 3

Til de intuitive: SNAPSEED 

Google-produktet Snapseed får ofte ros for at være let at bruge, fordi appen er meget intuitiv.

En fordel ved Snapseed er, at man kan udvælge enkelte dele af billedet, man vil redigere. Desuden har appen gode filtre og effekter som fx lækker sløring med lens blur. Appen er gratis.

Billedredigeringsapp 4

Til filternørderne: AFTERLIGHT 

Afterlight er lidt mere en filterapp end en redigeringsapp, selv om den også indeholder mange almindelige værktøjer til justering.

Appen har mere end 250 filtre, teksturer og rammer og giver dig rig mulighed for at lege med formatet og fx gøre dit billede rundt eller trekantet. App'en koster 6 til 8 kroner.

Billedredigeringsapp 5

Chefredaktørens valg: CAMERA+ 

Appen forbedrer kameraet i telefonen med gitterlinjer, timer, makrofunktion og ikke mindst en bedre eksponeringskompensation.

Funktionen Clarity rammer ofte et fint resultat med den automatiske indstilling. Alternativt findes Clarity PRO, hvor man med to skydeknapper kan finindstille lys og farver, så billederne på sekunder får et flot og iøjnefaldende udtryk klar til brug på fx Instagram. Appen koster 26 kroner.

> Læs også: De bedste programmer til billedbehandling på computeren

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...