Sådan fjerner du uønskede detaljer i dine billeder

Photoshop CS6 indeholder det smarte værktøj Content-Aware Move Tool, der gør det muligt at fjerne turister, biler eller andre ting, der skæmmer et foto, med et forrygende resultat. Se, hvordan du rydder effektivt op i dine billeder.

Det er altid ærgerligt at komme hjem med billeder, hvor fremmede personer i farvestrålende tøj, grimme skilte eller parkerede biler stjæler opmærksomheden. Men det er ofte umuligt helt at undgå under optagelsen, når man står foran fx en fin bygning. I Photoshop CS6 er der dog kommet et nyt værktøj, der gør det muligt at fjerne de uønskede elementer i billedbehandlingen.

Med Content-Aware Move Tool i Photoshop CS6 markerer man et område, man vil kopiere ind på det uønskede, og trækker derefter markeringen over på det, der skal fjernes. Photoshop sørger for at matche lyset og overgangene, så resultatet bliver så troværdigt som muligt. Du kan også bruge værktøjet, hvis du vil flytte et element fra ét sted i billedet til et andet.

Her flytter vi med et snuptag et par vinduer, ligesom vi fjerner både biler og andre turister fra feriebilledet, så resultatet ligner et postkort fra området.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...