Retouching fjern urenheder på billeder på mobilen i browseren i Photoshop

Der er mange måder at retouchere et billede på. Her viser vi den letteste måde at retouchere på mobilen, på nettet og i Photoshop.

© Shutterstock

Retouchering: Sådan fjerner du urenheder i dit portrætfoto

Nogle gange skal du bare liiige fjerne en enkelt bums, en skønhedsplet eller et ar, før dit portrætfoto er helt perfekt. Det kan heldigvis gøres med få klik på både mobilen, på nettet og i Photoshop. Se, hvordan du fjerner urenhederne på tre forskellige måder her.

Selvom vi altid anbefaler at gå efter et naturligt udtryk, kan bumser og andre urenheder være utroligt forstyrrende og faktisk ødelægge et ellers fint portrætfoto. 

Heldigvis er det ret let at fjerne den slags småting i billedbehandlingen

For kun få år siden var retouchering noget, der var forbeholdt professionelle fotografer, men i dag rummer mange gratis eller billige programmer også en "pletfjerner".

Funktionen hedder typisk 'Spot Healing' eller 'Spot Removal' og bruges sådan, at du maler ovenpå den ting, du gerne vil fjerne. Det tager kun få sekunder, og funktionen kan findes i både apps, på nettet og selvfølgelig i Photoshop.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du fjerner urenheder fra dit portræt: 

Fjern urenheder fra portrættet med mobilen

Der findes et hav af apps til billedredigering, og mange af dem koster penge at downloade. Der er dog en del apps, der tilbyder adgang til et begrænset antal funktioner uden at betale.

En af de apps er Airbrush, der findes til både iOS og Android. Her skal du bare åbne appen, vælge 'Library', åbne billedet og klikke på ikonet 'Acne'.

Brug fingrene til at zoome ind på billedet, og tap med fingeren på skærmen for fjerne en bums. Hvis ikke bumsen går væk efter ét tap, kan du tappe igen, indtil den er helt væk.

> Læs også: Her er de 5 gratis apps til at redigere billeder på mobilen

Retouchering fjern urenheder på billeder på mobilen

Med appen Airbrush kan du hurtigt fjerne urenheder som bumser fra dine portrætfotos. 

© Shutterstock

Fjern urenheder fra portrættet på nettet

Der er også masser af værktøjer på nettet, der kan fjerne bumser fra portrætter med få klik. Den mest avancerede er Photopea, der er en klon af Photoshop - direkte i din browser. 

Det er ret smart, hvis du hurtigt skal retouchere et enkelt billede. I Photopea får du nemlig mange af Photoshops funktioner uden at du behøver downloade et program på din computer. Altså kan du bruge det på en hvilken som helst computer. 

Her åbner du dit billede ved at klikke på 'File' og 'Open', hvorefter du kan begynde at fjerne bumser ved at vælge 'Spot Healing Brush Tool' (ikonet, der ligner et plaster). 

Når du har valgt størrelse og hårdhed på penslen, er det bare at klikke på de uønskede områder i billedet for at fjerne dem. 

> Læs mere om Photopea lige her

Retouchering fjern urenheder på billeder på nettet

Photopea er en gratis browserversion af Photoshop, som kan klare en del retouchering. Vil du hellere have noget, der er mindre avanceret, kan du bruge fx makeup.pho.to.

© Shutterstock

Fjern urenheder fra portrættet i Photoshop

Endelig er der billedbehandlingsprogrammet Photoshop. 

Photoshop har flere forskellige funktioner til retouchering, der fjerner forstyrrende elementer på hver deres måde. 

Den funktion, der er mest velegnet til at fjerne bumser, er 'Spot Healing Brush Tool' eller 'Pletreparationspensel'. Værktøjet er det samme som i Photopea  men i Photoshop er der flere muligheder for at finjustere penslen. 

> Få flere tips og tricks til Photoshop her

Det vigtigste er dog størrelsen og hårdheden på kanten. Når du har indstillet dette, skal du bare klikke på bumsen eller bumserne i billedet for at få dem til at forsvinde. 

Du finder også 'Spot Healing Brush Tool' i Lightroom, og her kan du også lave simpel retouchering uden at åbne billedet i Photoshop. 

I Fordelszonen kan du se et videokursus, hvor vi viser, hvordan du bruger 'Spot Healing' i både Lightroom og Photoshop. 

> Videokursus: Få styr på Spot Healing Brush Tool (kun for abonnenter)

Retouchering fjern urenheder på billeder i Photoshop

Photoshop har mange kloningsfunktioner, men 'Spot Removal Tool', der ligner et plaster, er den mest velegnede. 

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...