San Francisco

Ny funktion i Lightroom kan firedoble billedets opløsning.

© Shutterstock

Superopløsning er kommet til Lightroom

Adobe har opdateret Lightroom med nogle meget spændende funktioner. Det gælder ikke mindst funktionen Super Resolution, som tidligere i år kom til Photoshop.

Her op til sommerferien har Adobe åbnet for gaveboden med nye og stærke opdateringer til Creative Cloud. Det betyder blandt andet, at funktionen Super Resolution nu også findes i både Lightroom og Lightroom Classic.

Tidligere i år kom funktionen til Photoshop, hvor vi var begejstrede, så det er svært ikke at være i godt humør over den nye opdatering.

Med Super Resolution benytter programmet kunstig intelligens til at øge opløsningen på en raw-fil. Faktisk kan opløsningen øges fire gange, så et billede på 20,0 mio. pixels efterfølgende har en opløsning på 80,0 mio. pixels. Funktionen er automatiseret og gør arbejdet lynhurtigt. 

>Se video, der viser, hvor godt Super Resolution fungerer her.

Super Resolution

Til venstre er opløsningen øget ved at tilføre pixels. Til højre har funktionen Super Resolution skabt et finere og mindre pixeleret resultat.

© Adobe

Gode nyheder til ejere af nye Mac-computere

Opdateringen i Creative Cloud har flere godbidder med sig til fotografen. Der er fx kommet flere beskæringsformater i Lightroom, og i Photoshop Express er der kommet flere retoucheringsfunktioner.

Bruger du Photoshop på din iPad, kan du desuden glæde dig over, at der er flere muligheder for at tilpasse penslerne.

Sidst, men ikke mindst, er alle de store programmer i Creative Cloud, herunder Photoshop og Lightroom Classic, nu fuldt kompatible med Apples hurtige M1 Mac-computere.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...