Photoshop på computerskærm.

5 ting vi altid slår fra i Photoshop

Photoshops standardindstillinger fungerer langt hen ad vejen rigtig godt, men nogle få af dem er bare irriterende. Her er fem indstillinger, vi altid ændrer i Photoshop.

18. november 2021 af Kristoffer Engbo

Photoshop bliver jævnligt opdateret med nye, smarte funktioner, som vi elsker at bruge, men af og til er der nyheder, som vi synes gør det mere besværligt at bruge programmet – måske fordi vi er lidt gammeldags.

Det handler typisk om dialogbokse, der får et nyt udseende eller værktøjer, der bruges på nye måder. Heldigvis har Adobe sørget for, at os, der er lidt konservative, når det gælder Photoshop, nemt kan få de gamle muligheder tilbage.

>Læs også: Sådan får du perfekte fotos af stjerner

Installerer vi Photoshop på en ny computer, er der derfor en række indstillinger, vi ændrer som det første. Herunder kan du se de fem ting, vi altid slår fra.

1. Velkomstskærmen

I de seneste versioner har Photoshop fået en særlig velkomstskærm med kurser og andre ting, der gør det besværligt at åbne et billede. Vi vil bare direkte i gang i stedet. Derfor vælger vi Edit, Preferences og General... Her fjerner vi fluebenet ud for Auto show the Home Screen.

Velkomstskærm i Photoshop

Når man åbner Photoshop, bliver man som standard mødt af dette skærmbillede. Vi vil hellere direkte i gang og slår den fra.

Åbn nu et billede, eller klik på Create, og klik OK. Luk billedet, og genstart Photoshop, så er velkomstskærmen væk.

2. Den nye boks til at gemme fra

Photoshop har fået en ny dialogboks, når du vælger Save As..., men den er besværlig at bruge. Derfor vil vi have den gamle tilbage. Det gør vi ved at vælge File og Save As... for at gemme en kopi af billedet.

Save As i Photoshop

I den nye dialogboks til at gemme billeder, kan du vælge at gemme i skyen. Vi har udelukkende brug for at gemme på computeren og slår den nye boks fra.

Vi markerer feltet Don’t show again og vælger Save on your computer. Næste gang får vi den sædvanlig boks, når vi vil gemme. 

3. Dialogboksen til nye dokumenter

Vi er ikke vilde med den nye dialogboks, der kommer frem, når vi vil lave et nyt dokument ved at taste Ctrl + N.

New Document i Photoshop

Sådan ser den nye dialogboks ud. Vi er dog vant til den gamle og slår derfor den nye fra.

Vi får den gamle dialogboks tilbage ved at vælge Edit, Preferences og General..., hvor vi markerer Use Legacy “New Document” Interface.

4. Værktøjstips

Når du holder musen over et værktøj, viser Photoshop som standard et værktøjstip med en lille video. Det er smart til begyndere, men bliver hurtigt generende.

Værktøjstip i Photoshop

Her har vi holdt musen over Brush Tool, hvor Photoshop viser en lille video med værktøj. Det bliver hurtigt generende, at den store boks dukker op på alle værktøjer, så vi slår videoerne fra.

Vi slår funktionen fra ved at vælge Edit, Preferences og Tool..., hvor vi fjerner markeringen ved Show Rich Tooltips.

5. De nye funktioner i Crop Tool

For nogle år siden blev beskæringsværktøjet Crop Tool ændret, så der er valgt en beskæring, så snart du vælger værktøjer. Vi vil hellere selv styre den præcise beskæring.

Derfor vælger vi Crop Tool, og klikker på det lille tandhjul i værktøjslinjen. Her markerer vi Use Classic Mode. Fremover er det os selv, der trækker den beskæring, vi vil have.

Crop Tool i Photoshop

Du kan få det gamle Crop Tool tilbage ved at vælge Use Classic Mode i værktøjslinjen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...