Photoshop på engelsk

Derfor skal du have Photoshop på engelsk

Det giver dig flere fordele at bruge den engelske version af Photoshop. Her gennemgår vi fordelene og viser, hvordan du skifter sprog.

Kniber det med sprogkundskaberne, er det en fordel, at Photoshop findes i en dansk version, men har du ikke de store problemer med engelsk, kan det være en fordel at indstille Photoshop til originalsproget.

På redaktionen foretrækker flere os at bruge Photoshoop på engelsk, og det er der flere grunde til. Søger du efter en bestemt funktion i programmet på nettet, er der langt bedre muligheder for at finde instruktioner på engelsk.

Her kan du også nemmere følge med i en engelsk video, hvis menuer og funktioner hedder det samme i din version af programmet.

>Se også: Du kan hente vores oversigt over Photoshops værktøjer med danske og engelske navne.

Mange af tastaturgenvejene i programmet læner sig også op ad de engelske betegnelser. Det giver fx god mening, at genvejen til Crop Tool er C, og at genvejen til Levels er Ctrl + L. På dansk er genvejene de samme, men funktionerne hedder Beskæringsværktøj og Niveauer.

Desuden er vi indimellem stødt på dårlige oversættelser i programmet.

Sådan skifter du til engelsk Photoshop

Abonnerer du på Photoshop via Adobes Creative Cloud, kan du ændre sproget. Som standard installeres Photoshop på samme sprog som styresystemet. Har du en dansk udgave af Windows, vil Photoshop altså blive installeret på dansk.

Preferences i Photoshop

I Photoshops indstillinger er der en rullemenu, hvor man kan vælge sprog. Der er dog kun én valgmulighed. I stedet skal man skifte sprog via computerappen Creative Cloud.

Du kan ikke skifte sprog direkte i Photoshop, men skal via Creative Cloud og foretage nogle indstillinger, hvorefter du afinstallerer den danske version og installerer den engelske.

Åbn appen Creative Cloud på computeren, og vælg ikonet øverst til højre, der ligner et kagediagram, eller har dit eget billede, for at foretage kontoindstillinger. Klik på Indstillinger, og vælg Apps i venstre side. Vælg nu fx English (International) ved Standardinstallationssprog, og klik på OK.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Nu skal du afinstallere den danske version. Har du actions liggende i Photoshop, kan du for en sikkerheds skyld kopiere dem først. I Creative Cloud-appen vælger du Alle apps ude til venstre. Klik på de tre prikker ud for Photoshop, og vælg Afinstaller. Nu spørger Creative Cloud, om du vil beholde præferencer, plug-ins med mere. Vælg Behold for at bevare indstillingerne.

Nu skal Photoshop geninstalleres, men i den engelske version. Under Alle apps i Creative Cloud finder du Photohop under Tilgængelig i din plan. Klik her på Installer, hvorefter du får den engelske version.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...