Splitbillede mellem sort-hvid og farvelagt.

Photoshop har favelagt højre side af dette billede.

© Shutterstock.com

Sådan farvelægger du nemt sort-hvide fotos i Photoshop

Ved hjælp af kunstig intelligens kan Photoshop helt automatisk lægge farver på et gammelt sort-hvid billede. Se, hvor nemt det er her.

Photoshop har en særlig funktion, der bruger kunstig intelligens til at farvelægge sort-hvide billeder med. Den registrerer detaljer som græs, træer og personer i et sort-hvidt billede og lægger passende farver på.

Det er altså slut med manuelt arbejde. Du skal kun foretage få klik, så har Photoshop helt automatisk lagt farver på de gamle fotos. Herunder kan du se, hvor nemt du lader Photoshop klare opgaven ved hjælp af funktionen Farvelæg eller Colorize.

>Læs også: Sådan tager du et perfekt pasfoto

Funktionen er en af mulighederne i Neural Filters, hvor der er forskellige effekter, der bruger kunstig intelligens. Da de ofte fylder en del, skal du hente hver funktion fra internettet, før du kan bruge dem første gang. 

Når Neural Filters er åben, henter du en funktion ved at klikke på symbolet, der har en sky med en pil på, ud for funktionen.

I vores grundkursus i Photoshop lærer vi dig alt det grundlæggende om Photoshop i otte videoer. Se dem her.

Sådan farvelægger du fotos i Photoshop

Billede af tre kvinder i sort-hvid

Vi tog udgangspunkt i dette ældre sort-hvide billede, som vi ville farvelægge i Photoshop.

© Shutterstock.com

Åbn først dit sort-hvide billede i Photoshop. Vælg Filter og Neural Filters.... Her skal vi have fat i funktionen Colorize. Når den er hentet, klikker du på skydeknappen ved Colorize for at aktivere funktionen. 

Efter et øjeblik er billedet farvelagt, hvorefter du kan klikke på OK

Funktionen Colorize i Photoshop

Du kan justere på farvegengivelsen og fx gøre den mere rødlig, men det er sjældent nødvendigt.

Er der farver, du ikke er tilfreds med, kan du efterfølgende justere manuelt, men så skal du vælge de enkelte farver, du vil lægge på, og selv male dem på med Brush Tool i Photoshop.

Indstillinger i Photoshop

Vil du selv ændre nogle farver, skal du først markere Output som nyt lag, inden du klikker på OK i Colorize, så ligger farverne i sit eget lag, som du kan male i.

Når du har klikket OK i Neural Filters åbner det færdige billede i Photoshops almindelige brugerflade, hvor du kan gemme det farvelagte billede ved at vælge File og Save a Copy....

Farvelagt billede

Her er det færdige farvelagte billede. Vi har ikke foretaget nogen justeringer, så det er Photoshops automatik, der selv har fundet ud af, at træerne i baggrunden skal være grønne, og hvor der fx skal være hudtoner.

© Shutterstock.com

Har du ikke Photoshop, findes der gratis alternativer, der kan farvelægge dine fotos. De er dog ikke helt lige så gode som Photoshop.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...