Landskab med bjerge og sø

Dine landskabsbilleder kan blive endnu bedre med en tur i Photoshop Elements.

© Shutterstock

Sådan får du bedre landskabsbilleder i Photoshop Elements

Uanset om du har taget dine landskabsbilleder i gråvejr eller i solskin, kan dine fotos blive endnu bedre med lidt billedbehandling i Photoshop Elements. Programmet har endda automatiserede funktioner, der hjælper dig med det meste.

4. januar 2021 af Poul Siersbæk

Photoshop Elements er en fin lillebror til det professionelle Photoshop, og en af de helt store fordele er programmets guidede funktioner. Det gælder ikke mindst til landskabsbilleder.

Når du har åbnet dit billede i Photoshop Elements, går du til panelet Guided. Nu kan du med nogle få klik og lidt hjælpende forklaringer undervejs løfte dine billeder og skabe flotte resultater. Det kan fx være at rette en skæv horisont eller indsætte en ny himmel. 

Her viser vi fire smarte funktioner til dine landskabsbilleder i Photoshop Elements.

>Læs også: 5 tips til bedre landskabsbilleder

Flot miniatureeffekt i Photoshop Elements

Med en såkaldt Tilt/shift-effekt kan du få dine landskaber til at ligne et miniaturelandskab. 

Åbn billedet i Photoshop Elements, og vælg fanebladet Guided. Klik på Special Edits, og vælg Tilt-Shift. Klik på Add Tilt-Shift. Nu lægger Photoshop Elements en sløring i for- og baggrund. 

Du kan tilpasse området ved at klikke på Modify Focus Area. Træk en streg på billedet, hvor det skarpe område skal være. Klik på Refine Effect, og træk skydeknappen Blur til højre, hvis sløringen skal være kraftigere. Klik på Next, og klik på Save As for at gemme.

Panoramabillede af landskab

Sæt hurtigt fx tre billeder med overlap sammen til et panoramabillede.

© Shutterstock

Flot panoramabillede i Photoshop Elements

Photoshop Elements har også en smart funktion, der lader dig sætte en billedserie sammen til et panorama.

Åbn dine billeder, som skal sættes sammen til et panorama i Elements. Vælg fanebladet Guided. Klik på Photomerge. Markér billederne. Under Panorama Settings vælger du Auto Panorama. Under Settings markerer du Blend Images Together, Vignette Removal, Geometric Distortion Correction og Content Aware Fill Transparent Areas. 

Klik på Create Panorama. Dit panoramabillede bliver nu automatisk sat sammen.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Flottere himmel i Photoshop Elements

Med funktionen Perfect Landscape kan du rette flere ting ved dine landskabsbilleder. Du kan fx indsætte en ny himmel og tilføje samme nuancer og stemning til resten af billedet.

Åbn billedet i Photoshop Elements, og vælg fanebladet Guided. Klik på Special Edits, og vælg Perfect Landscape. Lider billedet af en skæv horisont, kan du klikke på Straighten Tool og trække en streg langs horisonten. Er det ikke tilfældet, går du videre til Choose a new Sky for at udskifte himlen.

Landskab ved havet med flot horisont

En skæv horisont rettes op med få klik i Photoshop Elements.

© Shutterstock

Ret horisonten op i Photoshop Elements

En skæv horisontlinje kan ødelægge selv det bedste landskabsbillede. Problemet løser du hurtigt i Photoshop Elements.

Åbn billedet, og vælg fanebladet Guided. Klik på Basic, og vælg Rotate and Straighten. Markér Autofill Edges, så fylder Photoshop Elements selv hjørnerne ud med flot resultat. Klik på Straighten Tool, og træk en streg lang horisonten. 

Nu retter programmet billedet op. Klik på Next, og klik på Save As for at gemme.

>Læs også: Det betyder blændeværdierne på dit objektiv

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...