Test af Nero 9

Den store programpakke til billeder, video, dvd-brænding og meget mere er tilbage. Der er masser af muligheder, men der er kun få nyheder, og så er Nero desværre blevet lidt sløvt i optrækket.

13. marts 2009

Den store programpakke til billeder, video, dvd-brænding og meget mere er tilbage. Der er masser af muligheder, men der er kun få nyheder, og så er Nero desværre blevet lidt sløvt i optrækket.

Det er svært at kategorisere Nero, der har udviklet sig fra at være et simpelt brænderprogram til en stor pakke med 21 programmer til videoredigering, musik, billedbehandling og meget mere. Dermed kan man klare alt fra overførsel af billeder og video over redigering til at brænde slideshows og hjemmeoptagelser.

Det fremragende brænderprogram Burning ROM er stadig med. Det giver mulighed for at brænde en række formater, heriblandt Blu-ray, og der er indbygget virusskanner, som tjekker de filer, man brænder.

Alle programmerne kan styres fra menuen StartSmart, hvor man vælger, hvilken opgave man vil i gang med. StartSmart åbner så det relevante program. Desværre er Nero blevet tungt at danse med, så det tager omkring 20 sekunder bare at åbne Burning ROM. Her var forgængeren hurtigere. Vi mistænker en avanceret og lækker ventegrafik for at være en af synderne.

Via StartSmart, som man kan lægge i systembakken i Windows, vælger man, hvilken opgave man vil i gang med i Nero 9.

Giver hurtige resultater

Billedbehandlingsdelen Photo-Snap er et brugervenligt program, der sætter alle i stand til at forbedre kontrast, lys, farver og skarphed med mere i et billede. Den erfarne fotograf vil hurtigt savne avancerede funktioner til markering og arbejde med lag.

Det samme gælder videoredigeringen, der er nem at gå i gang med, og som hurtigt giver resultater, men som savner avancerede muligheder for fx at justere lys og farver. Dog kan man arbejde med AVCHD-filer og gemme i HD-format.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 05/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...