Mand redigerer video på sin computer.

Der findes flere gratis alternativer, når du vil redigere video. Her ser vi nærmere på både de gratis og de lidt dyrere programmer.

© Shutterstock

Her er de bedste programmer til videoredigering

Det er ikke sikkert, at du behøver at abonnere på dyre programmer til videoredigering. Der findes nemlig flere gratis alternativer, hvor brugervenligheden er højere. Vi hjælper dig til at vælge rigtigt her.

Når du er på udkig efter et redigeringsprogram til video, så er der flere ting, du skal være opmærksom på.

De forskellige programmer varierer nemlig meget, når det kommer til pris, brugervenlighed og antal værktøjer.

Heldigvis hjælper vi dig nu. I denne artikel kan du læse om:

> Læs også: De bedste kameraer til video

Videoredigeringsprogram med forskellige lydklip og videoklip.

Fælles for alle programmerne til videoredigering er, at du kan lægge forskellige lydklip og videoklip ind på en tidslinje, og så kan du frit rykke rundt på dem, så du får fortalt den historie, du gerne vil fortælle.

© Shutterstock

Videoredigering for begynderen

Der følger et gratis videoredigeringsprogram med, uanset om du køber en PC eller en Mac. 

Minusserne ved disse videoredigeringsprogrammer kan dog være, at hvis du har meget specifikke ønsker til din videoredigering, kan de to programmer virke unødvendigt simple og derfor begrænsende.

De kan dog stadig bruges til flotte resultater. 

Video Editor til Windows

Videoredigeringsprogrammet Video Editor er Windows nye redigeringsprogram til video, efter Movie Maker blev udfaset.

Video Editor følger altid med, når du køber en computer med Windows installeret, og programmet opfylder de mest basale behov til videoredigering.

Du kan sagtens lave hele videoer eller film med Video Editor. Programmet giver dig nemlig mulighed for at indsætte lyd, overgange – og så kan du også hurtigt redigere i reallyden.

Apple iMovie til Mac

Apple iMovie kommer gratis med alle Mac-computere, og er et super simpelt og brugervenligt program til videoredigering.

Fordelen ved iMovie er, at det er den lidt simplere lillebror til det professionelle videoredigeringsprogram Final Cut Pro X. 

Der kan derfor være en fordel i at starte her, hvis du allerede nu ved, at du gerne vil nå et højt niveau senere i din videoredigering.

Apple iMovie udmærker sig ved, at det er overskueligt, brugervenligt og har forholdsvis mange funktioner, til når du gerne vil gøre din video mere spændende.

> Læs også: Sådan viser du dine videoer frem på YouTube

Export-ikon i videoredigeringen.

I både Video Editor og iMovie skal du eksportere dine videoer, når du er færdig med at redigere. Her kan du vælge mellem flere forskellige formater og kvaliteter.

© Shutterstock

Videoredigering for dem med blod på tanden

iMovie og Video Editor er enormt gode programmer til fotografer, der starter med at redigere video, men ofte vil mere have mere, og så skal der nye funktioner og redigeringsmuligheder til.

Heldigvis findes der også gratis programmer til videoredigering, som kan mere og samtidig opfylder langt de flestes behov for videoredigering.

Wondershare Filmora Video Editor

Wondershare Filmora er gratis og designet af professionelle. Det er derfor et rigtig godt program, hvis du vil øve dig i mere avanceret redigering.

Videoredigeringsprogrammet giver dig mulighed for at lave avancerede effekter og lydredigering på en overskuelig måde.

Der er også gode muligheder for at bruge genveje, så du hurtigt kan redigere din video.

Wondershare Filmora fås i en gratis version, hvor du kan prøve programmet af. Bliver du bidt af en gal-klipper, kan du altid opgradere til en betalt version, hvor du får endnu flere funktioner.

> Læs også: Sådan laver du en timelapse-video

Videoredigering med DaVinci Resolve

DaVinci Resolve er gratis og udover, at du får et godt redigeringsprogram, får du også dedikerede værktøjer, der hjælper med farvekorrigering og special effects, når du redigerer video. 

Der er altid en forholdsvis stejl læringskurve, når du skal sætte dig ind i et nyt program til videoredigering. DaVinci er ingen undtagelse.

Med DaVinci får du mange flere funktioner i forhold til fx Video Editor eller iMovie, og derfor kan springet virke ret stort, men heldigvis er programmet brugervenligt, så du lærer hurtig, hvor de forskellige funktioner gemmer sig.

videoredigeringsprogram

Videoredigering kan ofte blive en kompleks omgang, hvor du arbejder med flere video- og lydspor. Det sætter krav til videoredigeringsprogrammernes brugervenlighed.

© Shutterstock

Videoredigering for den øvede

De professionelle i videoredigering sværger som regel til ét særligt program, som netop opfylder deres helt særlige behov for videoredigering. 

Det er dog også ofte en smagssag og et spørgsmål om vane.

Vi har fundet to programmer, som du kan klippe en Hollywood-film i eller bare lave en fed hjemmevideo med professionelle effekter og klip.

Final Cut Pro 

Apple giver dig også mulighed for professionel videoredigering. Programmet Final Cut Pro  er en professionel udgave af Apple iMovie. 

Det kan også bruges af forholdsvis nye til videoredigering, da klippene er nemme at placere med musen.

Din tidslinje er derfor nem at styre, da klip automatisk klipper og skubbes til andre klip, hvis du fx gerne vil placere en videobid mellem to eksisterende klip på din tidslinje.

Ligesom Adobes program kommer Final Cut med en stejl læringskurve, hvor du i takt med et højere niveau aldrig vil mangle funktioner. 

Du skal dog være opmærksom på, at Final Cut Pro koster 2.499,00 kroner at købe i Apples App Store.

> Læs også: 3 tips til bedre lyd i dine videoer

Adobe Premiere Pro 2020

Med Adobes videoredigeringsprogram Premiere Pro 2020 løber du aldrig tør for muligheder. Programmet er en favorit blandt mange professionelle, da det understøtter et utal af formater og opfylder de professionelles behov.

Vi vil ikke anbefale Premiere Pro 2020 til videoredigering, hvis du er nybegynder.

I så fald vil du nemlig opleve en meget stejl læringskurve, som også vil koste dig minimum 186 kroner i måneden.

Du skal derfor være sikker på, at det er det rigtige for dig og dit niveau, før du investerer i videoredigeringsprogrammet. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...