Tjen penge på dine billeder

Dine flotte billeder behøver ikke kede sig på harddisken. Her kan du møde en fotograf, som sælger sine fotos på nettet, og vi giver dig opskriften på succes som stockfotograf.

25. april 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du kan tjene penge på dine billeder.

To kroner. Så lav kan betalingen være for et foto på et af de mange billedbureauer på nettet. Det lyder som spild af tid, men i dag lever en del fotografer af at sælge billeder ekstremt billigt på nettet. Stock betyder lager, og et stockfoto er et genrebillede, der opbevares i et billedlager. Det kan bruges i mange sammenhænge og sælges gentagne gange. Da bureauerne er internationale, kommer der kunder til fra hele verden. De bedste stockfotografer sælger over 100.000 billeder om året.

Det kræver ingen eksamen fra en fotouddannelse at blive stockfotograf. Oftest skal du blot bestå en optagelsesprøve hos bureauet, der viser, at du har styr på basal fototeknik og billedkomposition.

Hvor meget kan du så tjene på at sælge fotos? Det handler i høj grad om motivation og hårdt arbejde. Der skal fotograferes og uploades en god del billeder til et bureau, før indtægten bliver til at føle på. For at få succes skal du desuden tænke kommercielt, og dine fotos skal være enkle, men alligevel have stærke budskaber. Det gælder om at skabe fotos, der kan bruges som effektivt blikfang i eksempelvis reklamer eller magasiner.

Hent artiklen og få de bedste tips til at opnå succes med at tjene penge på dine billeder.

Bliv en bedre fotograf: Bestil et abonnement på Digital Foto

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...