© Casper Krohn

Nyt blad: Kom tættere på fuglene og stor test af rygsække

I Digital FOTO 1/2021 kan du møde fotografen Casper Krohn, som tager imponerende billeder af fugle fra sit fotoskjul. Du får selvfølgelig også tips til, hvordan du selv bruger et fotoskjul - og hvilke fugle, du især kan komme tæt på.

Det kræver planlægning og tålmodighed at få gode billeder af vilde fugle, men for de mest frygtsomme arter er det ikke altid nok. 

Det kan være, du langt om længe har fundet den gren, isfuglen lander på, inden den dykker ned efter fisk – men uanset hvor forsigtigt du nærmer dig, spotter den dig og tager flugten, før du så meget som når at løfte kameraet op til øjet. 

Løsningen er at skjule sig. Ud over at give mere naturlige billeder er det også den mest hensynsfulde måde at fotografere vilde dyr på. I stedet for at vade rundt og potentielt forstyrre en fugl, mens den yngler, bygger rede eller søger efter føde, lader du fuglen komme til dig, mens du sidder gemt i fotoskjulet.

Dét er den 21-årige fotograf Casper Krohn ekspert i. For fem år siden byggede han sit eget fotoskjul, og det er der kommet mange pletskud ud af. 

I Digital FOTO nummer 1/2021 kan du se, hvordan du gør ham kunsten efter, og hvilke fugle, du kan komme tættere på med et skjul. 

Der findes mange forskellige typer fotoskjul. Du kan se hvilke i det nyeste nummer af Digital FOTO 1/2021. 

© Shutterstock

Stor test af fotorygsække til den store tur 

I løbet af 2021 tester vi både kameraer og fotoudstyr. Som det første kaster vi os over fotorygsække, der skal kunne bæres i timevis og beskytte mod vejrliget i den nordiske natur. 

Vinderen kvalificerer sig automatisk til at være med i finalen, når vi sidst på året kårer de bedste fotoprodukter i 2021.

I Digital FOTO nummer 1/2021 kan du se, hvilken fotorygsæk der løber af med sejren. Du får også et godt oversigtsark over alle de testede rygsækkes fordele og ulemper. 

Det får du også i Digital FOTO 1/2021 

  • Masser af tips til at komme godt i gang med den eksterne flash 
  • Fotograferne fra 2020 - her er de nu 
  • Stor guide til vores nye favoritprogram ACDSee Photo Studio Ultimate 
  • Anmeldelser af b.la. Photoshop Elements 2021 og Canon Powershot ZOOM
  • Kurser i Lightroom og Photoshop 
  • Læserskud og brevkassespørgsmål og -svar. 
  • Og meget mere... 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...