Vulkan i udbrud.

Da den islandske vulkan Fagradalsfjall gik i udbrud, pakkede Oliver Schwenn straks både kamera og drone og drog afsted.

© Oliver Schwenn

Nyt blad: Med drone til den voldsomme vulkan på Island

I Digital FOTO 1/2022 kan du læse om den tyske dronefotograf, Oliver Schwenn, der drog afsted mod Island, da vulkanen Fagradalsfjall gik i udbrud. Du kan også se, hvordan tre eksperter klarer billedredigeringen af chefredaktørens feriefoto. Se, hvem der får det bedste resultat.

Tyske Oliver Schwenn er dybt fascineret af den nordiske natur og bruger al sin tid på at afdække dens smukkeste sider. 

Da den islandske vulkan Fagradalsfjall gik i udbrud, måtte han bare afsted.

Jeg hørte om vulkanudbruddet den 19. marts 2021, som var udbruddets første dag, og som fotograf og geograf var det bare noget, jeg måtte kaste mig over,” fortæller Oliver.

I Digital FOTO 1/2022 kan læse vores interview med Oliver Schwenn, og du kan se billederne fra hans tur – billeder der mildest talt er helt fantastiske.

Silhuet af fotograf foran Fagradalsfjall.

Silhuetbil­leder hørte til nogle af de motivtyper, Oliver bare måtte have med hjem. Her har han fanget sin ven Yannick i dyb koncentration.

© Oliver Schwenn

Hvem får det bedste resultat i billedbehandlingen? 

Når man justerer billeder i Photoshop og andre programmer, er der ikke noget rigtigt eller forkert. 

Her handler det nærmere om at få et bestemt udtryk frem, og det er ikke nødvendigvis mere korrekt at gå efter en naturlig gengivelse frem for en dramatisk følelse, hvor farver og kontrast er boostet.

For at se, hvor forskellige resultater man kan få frem i redigeringen, giver vi i Digital FOTO 1/2022 tre billedbehandlings-eksperter frit spil med chefredaktørens raw-fil. 

Billedet er fra chefredaktørens sommerferie i Norge og taget med en drone

Det udfordrende lys med en mørk forgrund betyder, at eksperterne i høj grad kan påvirke det endelige udtryk.

Se, eksperternes færdige resultater og få samtidigt tips til, hvordan selv kan gøre dine billeder mere interessante med ganske få klik i redigeringen. 

Norge

Sådan ser Klaus' billede ud, som de tre eksperter skulle få mest muligt ud af i redigeringen. Se, hvordan det gik dem hver især i Digital FOTO 1/2022.

© Digital FOTO

Sådan fotograferer du vinterens vilde refleksioner

Slip kreativiteten løs med fascinerende billeder af vinteren. I Digital FOTO 1/2022 går vi ombord i tre flotte motivtyper, hvor spejlinger løfter dine fotos til nye højder. 

Du lærer at fotografere refleksioner i kombination med landskaber, mennesker og arkitektur.

De kan være svære at få øje på, men de er over det hele, og om vinteren kommer helt nye til, når isen springer frem på fjorde og søer. 

Refleksionerne er alle vegne, og når du først har lært at spotte dem, kan de motiver, der ved første kig ser kedelige og intetsigende ud, få helt nye dimensioner.

Få de bedste tips til komposition, fototeknik og billedbehandling.  

Det får du også i Digital FOTO 1/2022

  • Nyheder: Som nogle af de første har vi haft Nikon Z 9 i hænderne. Derfor er vi vilde med DJI Mavic 3. Canon Powershot PX skyder uden hænder og Samyang AF 12mm F2.0 er både lysstærkt og kraftigt forseglet.
  • Kurser i Lightroom, Photoshop og Photoshop Elements.
  • Læserskud: Vi kårer og kommenterer de bedste fotos, vi har modtaget fra læserne.
  • Anmeldelser: Canon EOS R3, Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR, DJI OM 5, Gomatic Peter McKinnon Camera Pack - Tracel og ACDSee Photo Studio Ultimate 2022.
  • Tips: Nye portrætbaggrunde du skal prøve.
  • Årets gang i fugleskjulet med Casper Krohn: Snevejr.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...