Du er måske allerede på vej på ferie, men har du tænkt nærmere over, hvordan dit kamera er pakket?

© Shutterstock

Få kameraet sikkert med på ferie

Har du helt styr på, hvordan du bedst rejser med dit kamera? Her er proffens fem bedste tips til at få grejet sikkert med ud - og hjem igen.

De fleste af os vil gerne have kameraet og måske lidt ekstra udstyr med på ferie, men ved du, hvordan du bedst sikrer dit kamera og fotogrej, når du rejser?

Vi har spurgt Frank Sebastian Hansen, der ud over at skrive for Digital FOTO er en dreven rejsefotograf med over 20 års erfaring, og her får du hans 5 bedste tips.

1. Køb en rigtig kamerarygsæk

Fotorygsække er bygget til formålet. Det er den eneste rigtige måde at opbevare grejet sikkert på, og dit kamera er optimalt beskyttet på selve ferieturen også. 

Gå på jagt efter kameratasker i Gearguiden

2. Tag objektivet af

Det kan være fristende at rejse rundt med objektivet monteret på kameraet, men det sikreste er, at alt er adskilt under transporten. 

Du kan være uheldig at skade bajonetten eller fatningen ellers.

3. Brug skumplast eller tøj

Bobleplast eller skumplast er godt at fylde rygsækken ud med. 

Sørg altid for, at dit grej ikke kan rasle rundt. Du kan også bruge tøj. 

4. Stil rygsækken op

Er du i fly, så sørg for, at din kamerataske så vidt muligt står op på bagagehylden. Det sikrer, at andre ikke maser deres ting ind over dit dyre udstyr.

5. Brug mærker

Du kan med fordel sætte etiketter på din kamerataske, hvor det står 'Forsigtig', eller 'Fragile', så andre er klar over, at din taske skal behandles forsigtigt.

Bonus: Derfor skal du ikke tjekke kameraet ind

Du bør aldrig checke dit kamera ind i lufthavnen, for kufferterne er ofte ude på noget af en rystetur, mens du venter på dit fly og i løbet af din flyvetur. Kamera og objektiver skal altid i håndbagagen. 

I det nyeste nummer af Digital FOTO kan du nyde en rejse gennem et stort ferietema, hvor du får flere praktiske fifs, ny inspiration og gode tricks til fotografi på ferien.

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs bladet med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...