Times Square i New York topper på Instagram
Times Square topper

Mange af de mest populære fotospots i verden ifølge Instagram er i New York, blandt andet Times Square. Byen selv er også den mest instagrammede i 2017.

© Shutterstock

De 10 mest fotograferede byer i 2017 ifølge Instagram

Instagram har lavet en oversigt over de mest fotograferede byer og steder i 2017. USA dominerer ligesom sidste år, men der er også kommet nye byer på listen.

11. januar 2018 af Louise Hagemann

USA og Rusland står for næsten halvdelen af de mest fotograferede byer i 2017 på Instagram, mens Asien og Sydamerika kun er repræsenteret med to byer.

Instagram, som er godt på vej mod en milliard brugere, har offentliggjort en liste over, hvilke byer i verden der i 2017 oftest blev geotagget på Instagram.

Læs også: Kom godt i gang på Instagram

I forhold til sidste år er Barcelona rykket ind på listen, mens Rio de Janeiro er røget ud – formentlig på grund af, at OL i 2016 trak en del opmærksomhed til Brasilien. 

Park Güell i Barcelona

Barcelona har i 2017 sneget sig op på top ti over de mest instagrammede byer. Her ses arkitekturperlen Park Güell af Gaudi, som med sin berømte mosaikbænk er meget fotogen.

© Shutterstock

De mest dominerende lande er USA og Rusland, som også har langt de fleste aktive Instagram-brugere i verden. New York topper listen, mens Los Angeles ligger nummer seks. Moskva indtager en andenplads, og Skt. Petersborg lister sig ind som nummer syv.

Jakarta er til gengæld rykket to pladser op siden sidste år.

De mest instagrammede byer i 2017

 1. New York
 2. Moskva
 3. London
 4. São Paulo
 5. Paris
 6. Los Angeles
 7. Sankt Petersborg
 8. Jakarta
 9. Istanbul
 10. Barcelona

USA dominerer mest populære locations

Du kan også se, hvilke specifikke steder der har været mest populære at tage billeder og poste på Instagram. Her dominerer USA i den grad. 

Læs også: 7 tips til bedre Instagrambilleder

Kun Louvre-museet og Eiffeltårnet i Paris kan være med i kampen sammen med et enkelt spot i Japan, nemlig Tokyo Disney Resort, som jo så til gengæld må siges at være en importeret attraktion.

På listen over de mest fotograferede museer finder vi på en tiendeplads Museum of Ice Cream i Los Angeles, som netop er designet til at se godt ud på Instagram – som det også ses nedenfor.

De mest instagrammede locations

 1. Disneyland, Anaheim, USA.
 2. Times Square, New York, USA.
 3. Central Park, New York, USA.
 4. Eiffeltårnet, Paris, Frankrig.
 5. Tokyo Disney Resort, Tokyo, Japan.
 6. Disney’s Magic Kingdom, Orlando, USA.
 7. Musée de Louvre, Paris, Frankrig.
 8. Brooklyn Bridge, New York, USA.
 9. Disney California Adventure Park, Anaheim, USA.
 10. Las Vegas Strip, Las Vegas, USA.

Undrer du dig over, at Kina ikke er at finde på nogen af listerne, er det, fordi Instagram er blokeret i landet. Og i andre lande er det sociale medie bare ikke lige så populært.

I øvrigt er hashtagget #photography det fjerdemest brugte sidste år. Det er også #photography, der er vokset mest i 2017, mens #travelphotography indtager en andenplads og #naturephotography en femteplads.

Det mest populære filter er Clarendon, der lysner højlys og gøre skygger mere intense.

Dronebillede med Clarendon-filtereffekt
Yndet filter

Filteret Clarendon er det mest brugte Instagram-filter i 2017. Det skruer blandt andet op for højlys, som på billedet her.

© Klaus Nygaard

Se hele Instagrams oversigt her.

Bliv selv en bedre fotograf. Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs bladet med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.

Lige nu kan du prøve et nummer og fuld adgang til over 400 videokurser i Fordelszonen for kun 29 kroner. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...