Årets Pressefoto 2017 vinderbillede af Rasmus Flindt Pedersen

Fotograf Rasmus Flindt Pedersen står bag det rørende foto af en ældre dame, der bliver kørt gennem en kampzone i Mosul. Billedet blev kåret som Årets Pressefoto 2017.

© Rasmus Flindt Pedersen // Årets Pressefoto 2017

Årets Pressefoto 2017 set med praktikantens øjne

Vi har haft erhvervspraktikant Sofia fra Skolen på Islands Brygge på besøg i uge 12. Hun var bl.a. inde og se udstillingen Årets Pressefoto 2017. Her er, hvad hun oplevede.

25. marts 2018 af Sofia Damjanovska Berthou

Den 22. marts 2018 var jeg i Den Sorte Diamant i København og se udstillingen Årets Pressefoto 2017.

Det første, jeg lagde mærke til, da jeg trådte ind ad døren, var, det kæmpe billede, der har vundet prisen Årets Pressefoto. Det var hængt op, så det fyldte en hel væg. 

Det gav en god mulighed for at se alle detaljerne, og lægge mærke til stemningen på billedet, da det føltes meget mere virkeligt i så stort et format.  

Årets Pressefoto 2017 vinderbillede af Rasmus Flindt Pedersen
Årets Pressefoto 2017

Sofia blev mødt at Rasmus Flindt Pedersens vinderfoto i storformat, da hun trådte ind på udstillingen Årets Pressefoto 2017 i Den Sorte Diamant. 

© Sofia Damjanovska Berthou

Årets Pressefoto 2017 forestillede en ældre kvinde, der sidder på ladet af en bil. Hun ser såret ud. Ved siden af hende står en soldat og kigger sig omkring.

Dette billede er fanget i det rigtige øjeblik og det rigtige sekund. Hvis det havde været sekundet før, havde hun måske ikke siddet på den måde, som hun gør der. Måske havde hun kigget den anden vej. Det er præcis denne situation, der gør billedet levende og spændende. 

Årets Pressefoto giver et indblik i en anden verden

Jeg lagde mærke til, at der på udstillingen var meget fokus på hungersnød, flygtninge og udlændinge. Det forstår jeg godt, da vi jo synes, det er interessant at se en anden hverdag, end den vi har herhjemme. 

Samtidigt kan man også virkelig fange nogle smukke og rørende billeder ved at fotografere en anden verden.

Nogle billeder jeg specielt lagde mærke til var "Årets Sportsbillede, Reportage 2017" og et af de nominerede billeder til Årets Portræt.

Årets Sportsbillede, Reportage 2017 af Nikolai Linares
Årets Sportsbillede, Reportage 2017

Fotografen Nikolai Linares har fulgt tre drenge på 12 år, som går til tyrefægtning i byen Almería i Sydspanien. 

© Nikolai Linares

Jeg synes, at disse billeder fangede øjet, da "Årets Sportsbillede, Reportage 2017" var en flok unge drenge der går til tyrefægtning. 

Det har jeg aldrig set før, og da vi ikke har sådan noget i Danmark, er det da spændende at se på.

Klaus Bo fotograferer døden til Årets Pressefoto 2017

I gruppen "Nominerede til Årets Portræt" blev jeg fascineret af Klaus Bos billeder. Billederne viser familier, hvis døde slægtninge er blevet brændt, fået pænt tøj på og derefter fotograferet.

Nomineret til Årets Portræt 2017: Klaus Bo
Nomineret til Årets Portræt 2017

Den danske fotograf Klaus Bo rejser verden rundt for at fotografere dødsritualer fra alverdens kulturer og religioner. Dette billede er fra Indonesien, og var nomineret til Årets Portræt ved Årets Pressefoto 2017.

© Klaus Bo

Det er ret voldsomt, uhyggeligt, men også smukt, at der findes sådanne traditioner nogle steder i verden.

Derfor bør du se Årets Pressefoto 2017

Jeg synes, at det var spændende at komme ind og se Årets Pressefoto 2017, da det var nogle utrolig rørende billeder, der var blevet taget. 

Jeg havde ikke forventet, at der kunne være så mange fascinerende og voldsomme perspektiver i ét billede.

Du kan se udstillingen indtil den 21. april i Den Sorte Diamant

Det er gratis for børn under 12, ellers koster det 30 kroner for studerende og 50 kroner for voksne.

Vi har tidligere kigget nærmere på fotograferne EXIF-data i forbindelse med Årets Pressefoto 2017. Vi kunne bla. fortælle, at der blandt de indsendte billeder var otte, som var taget med Olympus, mens et andet kameramærke stod for hele 959 bidrag til konkurrencen. Se detaljerne bag billeder til Årets pressefoto 2017 her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...