Fotografer solformørkelse med hjemmelavet solfilter

Når der er solformørkelse den 20. marts, kan du sagtens fotografere den med dit normale fotoudstyr. Vi fortæller dig her, hvordan du kan få meget ud af blot et kamera, stativ og objektiv og viser, hvordan du billigt kan fotografere solformørkelsen med et hjemmelavet solfilter.

Det ultimative billede af denne solformørkelse kræver en tur op til Færøerne eller Svalbard den 20. marts, men mindre kan også gøre det. En delvis - kaldet partiel - solformørkelse er nemlig også en stor oplevelse. Du kan sagtens tage spændende billeder af solen i Danmark med et filter, hvor månen dækker omkring 90 procent af solen. Vi fortæller dig her, hvordan du kan få meget ud af blot et kamera, stativ og objektiv og viser, hvordan du billigt kan lave det nødvendige solfilter.

Lav dit eget solfilter

Et solfilter dæmper det skarpe sollys, så du kan se på solen uden at ødelægge øjnene, og kameraet kan fotografere den, uden at sensoren mættes, så billedet brænder ud. Der findes særlige gråfiltre, der kan drejes, så man opnår en variabel dæmpning af lyset. En billigere løsning er at købe et ark solfilterfolie hos astro-optics.dk, så du selv kan lave filtre til dine objektiver. Folien koster 189 kroner.

Se billeder af solformørkelse hos Illustreret Videnskab

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...