Skov med efterårsfarver.

Med disse tricks får du let fremhævet efterårets farver i dine efterårsbilleder.

© Shutterstock

Visne efterårsbilleder? Det er der råd for i billedbehandlingen

De flotte efterårsfarver bliver nemt for kølige eller matte på billeder, men der er flere ting, du kan gøre for at redde et kedeligt foto i billedbehandlingen.

16. oktober 2017 af Kathrine Anker

Du har sikkert prøvet at stå i skoven i slutningen af oktober og trykke løs på lukkeren, for så at blive skuffet, når du kommer hjem og ser billederne på computerskærmen. De flotte efterårsfarver er nemlig ikke så nemme at fotografere, som man skulle tro. 

Heldigvis kan mange af de tabte nuancer hentes tilbage i billedbehandlingen. Her er tre nemme ting, du kan gøre for at forbedre dine efterårsfotos.

1. Øg kontrasten

De flotte efterårsfarver kan nemt komme til at se for matte ud på billeder. Det kan du rette op på ved at gøre de mørke toner mørkere i billedbehandlingen, fx ved at justere på Levels.

Bliv en stjerne til billedbehandling med et abonnement på Digital FOTO. Du får 2 numre af bladet samt 142 siders kurser og tips til Photohop og Lightroom i bogen Photoshopskolen for kun 49 kroner. 

2. Justér farverne 

Hvis de flotte, varme efterårsfarver er blevet for kølige på dit billede, kan du øge farvemætningen ved at trække i Saturation-skydeknappen, og tilføje et filter for at gøre farverne varmere.

Når du har fanget det perfekte efterårsbillede, kan du deltage i vores fotokonkurrence og måske få dit billede i bladet. 

3. Lav mørke hjørner

Vignette gør efterårets billeder bedre

En vignette - mørke hjørner - kan hjælpe dig til at få fokus på dit hovedmotig. Men pas på den ikke bliver for markant.

© Jeremy Cooper // Unsplash

Tilføj stemning til dit efterårsbillede ved at lave en vignette. Photoshop Elements har en nem vignette-funktion i modulet Guided, hvor du kan justere på form og intensitet af vignetten.

Jagter du det perfekte efterårsportræt, får du fem lette tips her.

I Digital Foto nummer 16, som udkommer d. 26. oktober, får du en trin-for-trin guide til billedbehandling af efterårsbilleder. 

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs bladet med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...