Med timelapse kan man sætte fart på skyerne. Se videoen længere nede i artiklen.

© Kristoffer Engbo

Sæt fart på tiden med timelapse

Vi har brugt en del af sommeren på at lave timelapse-film. Se en af vores optagelser, og hvordan du selv kommer i gang.

2. august 2017 af Kristoffer Engbo

En himmel med skyer er perfekt til at give sig i kast med timelapse-optagelser, hvor man tager en serie billeder over en længere periode og efterfølgende sætter dem sammen til en forrygende film.

I videoen her har vi fanget solnedgangen over en sø i Sverige. En time og 20 minutter er her kogt ned til blot 16 sekunder, så man virkelig kan se skyernes bevægelse og de skiftende nuancer på himlen.

Kameraet stod naturligvis på stativ, og så indstillede vi kameraet til at tage et billede hvert tiende sekund. Er der synlig bevægelse i skyerne, kan du eventuelt indstille til at tage billeder hvert femte sekund. Hvidbalancen blev indstillet manuelt, og kameraet var indstillet til at kompensere for det skiftende lys.

Sådan tager du timelapse

Flere kameraer har en indbygget funktion til at lave timelapse med, hvor man typisk vælger intervallet mellem hvert billede, og hvor mange billeder, der skal tages. En anden mulighed er at benytte en avanceret trådudløser med intervalfunktion.

Til vores optagelser brugte vi et Sony-kamera, hvor vi har installeret appen Tidsforkortelse, der byder på mange funktioner. Billederne er siden sat sammen i et videoredigeringsprogram, men i nogle kameraer er der også mulighed for at gemme optagelserne direkte som en film.

Sørg for, at batteriet er fuldt opladet, og komponér, så himlen fylder meget i billedet, da det jo er her, man for alvor ser udviklingen.

Se også de flotte optagelser af nordlys, som en af vores norske læsere, Valter Jakobsen, har lavet

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...