gamle luftfoto Danmark

Gamle luftfoto af Danmark i Krak

Se fortiden fra luften

Krak har lagt gamle luftfotos op af hele Danmark taget i 1954, så man let kan søge et sted og sammenligne det med i dag. Se her, hvordan du ser gamle luftfoto af Danmark.

1. januar 2017

Nu er det muligt at se om din nabos hus eller den lokale skov også eksisterede i 1954, eller at gå på jagt i landskabet, for at se, hvordan vejnet, broer og lufthavne er blevet udvidet over de sidste 60 år. 

Der er timers underholding i Kraks nye tjeneste, hvor man kan få vist hele Danmark fra luften, som det tog sig ud i 1954, og sammenligne med samme sted i 2014.

Gamle luftfoto af Danmark nu tilgængeligt

De gamle luftfotos stammer fra maj 1954, hvor fly fra det britiske Royal Air Force overfløj og fotograferede hele Danmark via 42.700 luftfotos.

Billederne blev taget med datidens bedste udstyr i kun 1500 meters højde. Det gav en høj detaljegrad, som gør det sammenlignelig med nutidens satellit- og luftfotos.

De 42.700 fotos blev oprindelig opbevaret på celluloidfilm hos Flyvertaktisk Kommando i Kastrup og var oprindeligt ikke tilgængelige for offentligheden. Det er COWI, som har scannet de gamle filmruller og bearbejdet dem digitalt, hvilket har gjort det muligt at lægge det gamle billedmateriale på Krak.dk.

Du finder de gamle luftfoto af Danmark her.

Sådan ser du Danmark fra luften:

  • Søg på det sted, du gerne vil se. 
  • Vælg Luftfoto 1954 i drop-down-menuen Hybrid etc øverst til højre.

gamle luftfoto Danmark
Krak maps

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...