World Press Photo 2015

Se verdens bedste pressefotos

Danskeren Mads Nissen vandt World Press Photo 2015 med et foto af forbudt kærlighed mellem to mænd. Se dette billede og de andre vindere på stor udstilling i København.

De tunge gardiner minder om tidligere tiders klunketider, og symbolikken er ikke til at tage fejl af. I det moderne Rusland foregår kærligheden mellem to mænd i hemmelighed, i dunkel belysning, langt fra nysgerrige blikke. Af frygt for at få bank fra snæversynede landsmænd.

Billedet blev taget af Mads Nissen for Berlingske, og vandt World Press Photo 2015. Han var i gang med en artikelserie om homofobi, og havde opsøgt parret på en bar i Sankt Petersborg. Efter en øls tid, tog han med dem hjem. Her fotograferede han deres mest intime stund. Det var grænseoverskridende, men han fornemmede, at det også var et vigtigt billede. At fange kærligheden mellem to mennesker. Det var jo det, det hele handlede om, fortæller fotografen til Politiken.

Billedet blev kåret til World Press Photo of the Year 2015, verdens bedste pressefoto, blandt 97.912 fotos, indsendt af 5692 fotografer fra 131 lande.

Du kan se vinderne i dette galleri, eller tage ind og nyde de fantastiske fotos på udstillingen, der foregår i JP/Politikens Hus, Rådhuspladsen 37.

Entréen koster 80 kroner.

Åbningstiderne er Mandag-fredag 13.00-18.00, onsdag/torsdag åbent til 21.00. Weekend: 11.00-18.00

Udstillingen løber fra i dag, og frem til 22. oktober.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...