Plastikpose som fototilbehør

En almindelig, hvid plasticpose kan sikre dig bedre billeder.

© Digital FOTO

4 smarte fototricks med en plasticpose

Selv om du er kommet afsted uden det vilde fotoudstyr, kan du i nogle situationer klare sagerne med en hvid plasticpose. Se vores bedste tips her.

Fototilbehør behøver sket ikke være dyrt. Faktisk kan du med en ganske almindelig hvid plasticpose i fototasken klare dig rigtig fint i visse situationer. 

Her kan du læse vores fire bedste tips til ting, du kan bruge en hvid plasticpose til i en snæver vending. 

Se også videoen, der viser, hvordan du gør i praksis.

Trick 1: Smart diffuser til din flash

Har du brug for at bløde blitzlyset op, så skyggerne ikke bliver for stærke og hudtonerne brænder ud, så er en diffuser løsningen. Normalt vil man sætte en lille diffuser af plastic på blitzen, men har du ikke sådan en i tasken, så er det frem med plasticposen. 

Træk den hurtigt gennem luften, så den fyldes med luft. Bind en knude på posen og placér den foran flashen. 

Læs også:  5 gode tricks til anderledes billeder

Trick 2: Slørede billedhjørner

Hvis du folder plasticposen rundt om objektivet, så noget af den er synlig yderst i billedhjørnerne, vil det give en fin og effektfuld sløring her, som kan være med til at indramme et fint portræt. 

Hold øje med at autofokus ikke fokuserer på plasticposens kanter, og vælg en stor blændeåbning, fx F2.8 for at få god sløring i både for- og baggrund.

Trick 3: Slut med vandsprøjt 

Skal du fotografere i regnvejr eller tæt på vand, der sprøjter og vil passe godt på dit udstyr, så hiv plasticposen frem igen. Træk dem rundt om kameraet, så både kamera og objektiv er beskyttet, mens frontlinsen ikke er dækket. 

Fastgør gerne posen om objektivet med en elastik. Nu kan du skyde ubekymret.

> Læs alt om, hvordan du får styr på teknikken i kameraet

Trick 4: Ekstra beskyttelse til udstyret

Selv om du har kameraet i en taske, er det ikke sikkert, at den kan holde til kraftig regn. Nogle gange medfølger der et lille regnslag, som kan trækkes over tasken, men det er der ikke altid. 

Her er plasticposen igen en rigtig god hjælper. Læg blot tasken i plasticposen, indtil regnen er ophørt.

> Lige nu får du vores nye kursusbog med 100 tips og kurser til billedbehandling i Photoshop, Elements og Lightroom med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...