Kirsebærtræer

Systemkameraet er langt bedre til at fange fx de enkelte blade på træerne end telefonen.

Telefon mod kamera: Bedre detaljer med kameraet

Når du vil have foto med optimale detaljer, bør du gå efter et rigtigt kamera frem for telefonen. Her kan du se forskellen i billedkvalitet.

Mobiltelefoner er blevet rigtig gode til at tage billeder, men der er stadig mange steder, hvor du får meget bedre billeder med rigtigt kameraudstyr. Det gælder blandt andet detaljegraden, der typisk er langt bedre fra et rigtigt kamera.

På mobilen kan de fineste detaljer blive lidt mudrede. Selvom flere telefoner i dag har kameraer med tårnhøj opløsning, vil du ofte få en bedre detaljegrad med et rigtigt kamera med en højere opløsning.

Det skyldes blandt andet den meget større billedsensor i systemkameraet, og så giver en stor optik typisk bedre skarphed og flere detaljer.

>Læs også: Det kan du opleve på nattehimlen

Med et systemkamera kommer detaljerne til at stå knivskarpt, så man kan se de mindste øjenvipper i portrætter, hvert et græsstrå i et landskab eller enkelte blade på et træ. Specielt hvis du zoomer ind i billederne, vil du se en forskel.

Detaljebillede af blade på et træ.

Her ser du samme udsnit af et motiv taget med henholdsvis en telefon til venstre og et systemkamera til højre. Selvom telefonen har en opløsning på 200 mio. pixels, og kameraets opløsning er på 33 mio. pixels, er detaljegengivelsen meget bedre fra kameraet.

© Digital FOTO

Vi har inviteret Tine, som er vant til at fotografere med telefonen, med ud for at tage billeder med både telefonen og med et rigtigt systemkamera sammen med Digital FOTOs chefredaktør Klaus Nygaard. I videoen herunder kan du se forskellen i detaljer, og så går det også op for Tine, at det er meget nemmere at undgå, at billedet bliver ødelagt af solens stråler, med systemkameraet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...