Fugl fotograferet på afstand

Med et objektiv, der bringer dig tæt på fjerne motiver, på systemkameraet får du masser af detaljer, og baggrunden bliver godt sløret.

Telefon mod kamera: Flottere zoom med kameraet

Når du vil tage fotos, hvor du skal tæt på fjerne motiver, bør du gå efter et rigtigt kamera frem for telefonen. Her kan du se forskellen i billedkvalitet.

Mobiltelefoner er blevet rigtig gode til at tage billeder, men der er stadig mange steder, hvor du får meget bedre billeder med rigtigt kameraudstyr. Det gælder blandt andet fotos, hvor du zoomer ind. De bliver flottere, når du bruger et system- eller spejlreflekskamera i stedet for telefonen.

På mange telefoner kan du vælge mellem flere objektiver, men de færreste modeller har en særlig kraftig tele. Ved at sprede fingrene på skærmen i kameraappen kan du dog som regel zoome godt ind på noget i det fjerne.

>Læs også: Stor guide til objektiver

Her mister du typisk en hel del detaljer i forhold til at bruge tele på et rigtigt systemkamera. Da systemkameraet har en større billedchip, kan du desuden i højere grad isolere det, du har zoomet ind på, fra baggrunden, der bliver langt mere sløret.

Vi har inviteret Tine, som er vant til at fotografere med telefonen, med ud for at tage billeder på stor afstand med både telefonen og med et rigtigt systemkamera. 

Detaljebillede på afstand

Her ses samme udsnit fra telefonen til venstre og systemkameraet til højre. Der er langt flere detaljer i billedet fra systemkameraet. På telefonen har vi zoomet ind ved at sprede fingrene på telefonens skærm.

I videoen herunder kan du se, hvordan det gik, da Tine tog telebilleder på afstand med henholdsvis telefon og systemkamera sammen med Digital FOTOs chefredaktør Klaus Nygaard.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...