spejlreflekskamera forårsklar


3 tips der får dit fotoudstyr i forårshumør

Så er det endelig blevet forår, og det er tid til at gøre kameraet klar til den nye sæson. Her er tre tips, der sikrer dig bedre billeder fra dit fotogrej.

11. april 2017

1. Opdatér kameraet

Kameraproducenterne laver jævnligt ny firmware, der kan indeholde fejlrettelser, forbedringer eller sågar nye funktioner.

Nu er det tid til at tjekke, om der er ny firmware til dit kamera. Det kan du se på producentens hjemmeside – typisk under support, hvor du finder din kameramodel. Du skal som oftest hente den på computeren og gemme den på et hukommelseskort, som du sætter i kameraet.

På producentens hjemmeside beskrives, hvordan du skal gøre med dit kamera. Følg instruktionen nøje. Husk et fuldt opladet batteri. Tjek også, om der er ny firmware til dine objektiver.

2. Få styr på fokus

På et spejlreflekskamera er det ikke sikkert, at autofokussystemet rammer helt rigtigt, når du skal stille skarpt og bruger søgeren.

Med funktionen AF-mikrojustering eller AF-finjustering i kameraets menusystem kan du få autofokus helt på plads. Brug stativ, og fokusér først på live view, hvor kameraet bruger kontrastdetektion. Slå live view fra, og fokusér på samme punkt med fasedetektion. Hvis fokus flytter sig lidt, skal du justere i menuen.

Prøv med forskellige værdier, indtil fokus ikke længere rykker sig, når du skifter mellem kontrast- og fasedetektion, og tjek skarpheden på skærmen. Har du før justeret, er det godt at gøre det igen, da fokus kan rykke sig lidt. Gentag processen med alle dine objektiver.

3. Gør udstyret rent

Brug en objektivklud, en blød objektivbørste og en blæsebold til at rengøre kamera og objektiv. Tøm fototasken, og støvsug den indvendigt, så der ikke ligger støv og lignende, som kan sætte sig i dit grej.

I denne video kan du se, hvordan du renser kamera, objektiv og taske, så du er sikker på, at støv og skidt er fjernet ordentligt. Dermed kan du være med til at sikre en bedre billedkvalitet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...